( kroozo | 2021. 04. 17., szo – 12:48 )

Hát én rohadtul nem ezt mondtam. Szó szerint leírtam, hogy senki nem mondta, hogy mindent is a kézireszelővel... Így nincs értelme vitázni, ha nem az ellen érvelsz, amit mondtam.

Kérlek szépen, hagyd ki a szokásos hisztit. Az eredeti felvetésed az, hogy nem kellenek a safetyk, ipari eszközökön sincs, mert minek. És fölösleges a rustban megpróbálni a memóriakezelési hibákat megpróbálni kezelni, mert akkor is el lehet cseszni. Én erre hoztam a te példáddal analógot, hogy bizony ott is vannak ilyenek, pedig egyértelmű, hogy normális ember nem teszi a kisujját a vágólapra.(v.ö.: nyilván senki nem bassza el a memóriakezelést"). "És nem a szerszámokat kell hülyebiztossá tenni, mert az lehetetlen, hanem a hülyéket kell a szerszámok közeléből eltávolítani." ez bizony pontosan azt mondja, hogy nem kell új szerszám. Szóval a két állításod ellent mond egymásnak. Ne haragudj, hogy én az eredetivel foglalkoztam, nem a bénácska analogiával.

... hogy erre építve vallási hadjáratot indítanak a többi koncepció ellen ...

A hasonlatod két okból is fals: egyrészt ott egy munkafolymat lett gépiesítve, nem pedig egy szerszám erőszakosan lecserélve egy másikra, másrészt meg mert itt elég nagy átfedés van a reszelősök és a CNC-sek között; ott meg a munkások és a gépek között nem is lehetett átfedés.

Legyen neked, rossz hasonlat, mint mondtam, ebbe az ideológiai vitába nem szeretnék beleszólni, én pusztán arra kívántam reagálni, hogy igenis nem mindegy, milyen az a szerszám.