( uzsolt | 2021. 04. 17., szo – 11:08 )

Kiveve pl Szegedet

Ah, jogos. Nyugatabbra sose Szegeden keresztül megyünk, így nem feltűnő, hogy nincs :D

algyői híd tiszába robbantásával egyetemben

Ezzel a robbantással sok útjavító munkahelyet szüntetnél meg :D

"rossz reformatus tempolmban"

A Virág utcai ovi evangélikus, így érted a "rossz reformátust"? Vagy úgy, hogy "rossz" református templomban? Infósabban-matekosabban: "rossz (református templom)" vagy "(rossz református) templom"? :D

integralt altalanos iskola + gimnazium

Kezdetben ugye csak általános iskola volt, aztán fejlesztették fel gimivé is (és mellette a Kossuth gimijét szüntették meg, ha emlékszel rá).

csofideszes volt

Nyilatkozta is jópár alkalommal, hogy az volt (a "cső" jelzőt nem említette), csak csalódott bennük a 2010-es évek elején-közepén.
Egyébként ugye Kószóék se fideszesek (eredetileg), MDF-ből indult, aztán lett a politikai egyesületük (Tiszta Lap), amiben egyébként GI (polgármesterjelölt) is, Kószó is, MZP, BK (alpolgármester) is tagok ("párttársak") voltak (a tagok közül jónéhányat személyesen is ismerek).

Persze pálfordulásért nem kell a Fidesztől messze menni: nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején még liberális párt volt :)

LJ -t kellett kiutni delmagyarorszagon, s hogy ez inkabb belso munka volt

Ezt most nem értem. Ki akarta kiütni LJ-t, és milyen belső munka? Ugye úgy lett "kiütve" (2012-ben), hogy valami magas beosztásba került "fenn" (államtitkár), és a polgármesterséggel nem fért össze (a polgármesterség-parlamenti képviselőség összeférhetetlensége csak 2014-től él). Vagy másra gondolsz?