( Kronosz | 2021. 04. 17., szo – 11:04 )

Majdnem harmada ennyiből vettem autót kerek 2 éve (Kia Rio 1.25 szívó benzin)... Nekem akkor júniusra ígérték, mivel akkora mákom volt, hogy abba a konfigba, amit kitaláltam, pont februárba berendeltek egyet, rá két hétre kezdték el gyártani.

Mikor nagybácsim 2006-ban rendelt egy Octaviát, akkor azt meséltem, hogy milyen jó már, hogy gépen látja, hogy épp mit csinálnak az autóba, most hegesztik, most fújják, már bent van a motor, stb. Akkor fiatal kölyökként marhára kíváncsi voltam a feelingre. Hát most megtudtam, a kereskedő srác magától küldte a screenshot-okat, hogy éppen mit csinálnak az autóval.

A felszereltséggel úgy voltam, hogy mivel a családba az a szokás, hogy minimum 10 évre veszünk autót én hosszú távra terveztem, így egy szép szombat délután a katalógussal és egy jó kávéval a kezemben meghatároztam, hogy mi az, ami minimum kell bele (ami felszereltsége az akkori egyetlen autómnak: villanyos ablak, riasztó ablak- és csomagtér modullal, normális rádió, klíma, stb.). Hát ennek java része a minimum konfigba is benne volt, hozzácsaptam egy ADA csomagot, abba a tempomat benne volt, szívó motorral, hogy kizárjam a hibalehetőségeket és még szerelhető is legyen és mehet.

Aztán mikor mentem megrendelni az autót, kérdezték, hogy beszámítsák-e a Suzukim (2001-es kék Sedan, 2007-be a bátyám vette, 2008-ba átadta nekem), rám nézett a pali, azt csak annyit mondott, "jó, látom nem" :D

Azóta ugyanúgy meg van mind a kettő, felváltva járok nyáron mindkettővel, majd talán a következő autómba több csicsa lesz, de igazából leginkább én csak hibalehetőségeket látok bennük, bár az is igaz, hogy nekem is rá kéne arra állnom, hogy 4-6 évig használok egy autót, aztán csere. Eddig azért nem gondolkodtam soha rajta, mert nálunk az autó, mint a háziállat családtag lesz, tehát ragaszkodunk hozzá. De hát el kell azt is fogadni, hogy ma már nem úgy megy ez.

Külön érdekesség, hogy a szomszédom amikor meglátta az autót, majd kiesett a szemén, de mikor azt megtudta, hogy a régi autó marad, azóta szóba se áll velem... Isten lássa lelkem soha nem vagiztam vele egyszer sem (mit vagizzak egy alap autóval meg egy idén 20 éves Suzukival?)