( TCH | 2021. 04. 17., szo – 11:03 )

De nyugodtan kifúrhatod vele a másik szemét, vagy berakhatod a CNC-be a fejét. Vagy csak simán hozzábaszhatod és kifolyik az agyveleje (feltételezvén, hogy rendelkezik ilyen alkatrésszel). Egy dolog, hogy leégetni nem tudja olyan könnyen (ha nagyon akarja azért az is sikerül), de balesetet minden további nélkül tudnak vele csinálni. Nem tudsz hülyebiztos szerszámot csinálni. Egyszerűen lehetetlen.
Hiába zárod lonsdaleitlabdába a szerszámokat, aki hülye az úgy is kárt fog tudni okozni vele (ha másképp nem megy, hát ágyúba dugja a labdát és belelövi az épülő házba), arról nem is beszélve, hogy mivel így nem lehet velük dolgozni, muszáj nyitni a labdát (értsd: unsafe) és onnantól GOTO10...

Azt senki nem mondta, hogy mindent csináljuk kézi reszelővel, de próbálj egy ötraszteres lyukba belegyömöszölni egy CNC gépet. Próbálj egy mínusz fél nanobites mikrokontrollerre Java-ban vagy épp Rust-ban programot írni.
A reszelősök nem mondták, hogy a CNC rossz, a CNC-sek viszont ki akarják irtani a reszelőt, mert az nem haladó. Nagy különbség.