( Hiena | 2021. 04. 16., p – 22:49 )

Teljes mondatot is el tudod olvasni, vagy már törni magyar, csak elejét érteni?
Az autógyártó nagyon is tisztában van azzal, hogy hol, ki és miért veszi az autójaikat. Más az értéke ugyannnak az autónak itthon, oroszországban és svájcban. Ezért is szerelik különféle motorokkal.  És elhiheted, az Audinál nagyon is érzik ezt. Az a cég, aki millió eurós tétellel vicceli meg át az üzleti partnereit, az nagyon is tudni fogja, hogy miképp lehet a közép-európai talpasokból kihúzni a pénzt.  Ahogy a Toyota is tisztában van azzal, hogy miért szeretik a picupjeiket a közel-keleten. Vagy ahogy a Subaru is tisztában volt azzal, kik veszik a Forestereket.

Nem, azt a kábelt te fogod a pohos testeddel elszakítani, mert a küszöbburkolat elvágja mikor rálépsz. Hoppá, ez biza nem gari. Ahogy az üléskontroller cérnavékonyságú kábele sem, ami porszívózásnál szakad el. Tudom, nem te fogod eltépni, mert te nem proszívózod a kocsit, csak épp te fogod észrevenni egy héttel később.

A te szemed is ticckel, mikor az vezetési élmény és a kamuhibrid miatt túlbonyolított autód harmadjára fullad le a kereszteződésben és utána 3 hetet áll a szervízben. (Szigorúan garanciában, de azért lesz egy-két tétel amit nem fog fedni.) Vagy amikor a kiemelkedő anyaghasználat miatt entertainment rendszer beadja a kulcsot mert az over the air frissítés eltörte és az egyetlen ilyenhez értő márkaszervíz előtt 30-asával állnak az autók.
Persze, perzse erre vannak a kiterjesztett szolgáltatások, amik semmi mások, hogy az ingyenesség illúziójával húzzanak le extra pénzt a vásárlóról. Ez utóbbi amúgy a jövő, mikor már nem is birtoklod a kocsidat, csak autószolgáltatásért fizetsz.
Az anyaghasználat és a vezetési élmény teljesen más témát mindig megkönnyezem. Főleg, mikor egy "minőségi" autót egy Suzuki Ignis méretű motorral kínálnak dupla súllyal, 20 LE töblettel . Tudod mi a alsó prémium és  a középkategóriás kocsi között a különbség? 3 négyzetméter zajszigetelő,  és másik szoftver az ECUkon. Ha nem így lenne, nem lenne munkahelyem.