( gelei | 2021. 04. 16., p – 09:59 )

Igazad van. Ezért mondom, hogy késő a szavazófülkében, meg a választás előtti 1-2 évben gondolkodni. Lehet utálni a politikusokat, de a nagyobb nevek 30+, 40+ éve ezen a pályán vannak. Kb. bármilyen szakmára igaz, hogy ha évtizedekig azzal foglalkozol, akkor egész magasra lehet jutni benne. Ha neked most jut eszedbe, hogy 22-ben miniszterelnök (vagy éppen F1 pilóta) akarsz lenni, akkor az a hajó már elment. 

El kell kezdeni kicsiben, a saját kis környezetedben, aztán vagy bejön, vagy nem. Statisztikai alapon persze nem fog bejönni, de legalább csináltál valami konstruktívat. Az is előreviszi a világot, ha csak magad körül rendet teszel. Sajnos az viszont nem értékelhető tevékenység, hogy 4 évig ülsz otthon, aztán pinát rajzolsz a szavazólapra, mert elégedetlen vagy. Ez rettenetesen felbasz.

Most intéztem el, hogy az utcánkban (full lakóövezet) legyenek zebrák, rendesen kiépített kereszteződések, stb., mert eddig nem volt. Pár emailembe került, és most néhány száz embernek jobb lett. Aki ekkora effortot sem tud beletenni semmibe, azt inkább hagyjuk, akkor tényleg legyen pina rajzolva a papírra, és lehet újabb 4 évig elégedetlenkedni.

(ps: szerintem is elég gyenge a felhozatal, ezt nem vitatom, de napi szinten sajnos/szerencsére nem tudok vele foglakozni. 22-ben majd behúzom az ikszet arra, amit méppen a legkisebb rossznak tartok, csak ez még nem egyértelmű, hogy melyik)