( uzsolt | 2021. 04. 16., p – 09:32 )

elkerulorol

Ami baromi sokára készült el - már szinte minden városnak a megyében volt, mire mi is sorra kerültünk. Viszont az eredeti tervekben egy olyan rész is volt, hogy a szennyvíztelepnél is lenne egy út (az Aldinál levő körforgalomnál van is egy csonk arrafelé). Nekünk az pont jó lett volna (Susán). Na, de ne hisztizzünk, örüljünk annak, ami van :)

betometett 1 (egy) katyut a kornyekunkon

A mi környékünkön pedig komoly kátyúzások voltak és egy utcában újra is lett húzva, egy játszótér fel lett újítva - ami hirtelen engem "érint" és eszembe jut.

kepviseloformaju hutomagnest

Szerintem nem fogsz már kapni, már rég megérkeztek :) Vagy lehet, hogy körzetenként megy, és hozzátok később ér el - nem tudom.

hitelfelvetellel kapcsolatban

Nem a jogosságot vagy feleslegességet akartam hangsúlyozni, hanem a kettős mércét (ami mondjuk mindkét oldalon megfigyelhető).

iskolafelujitasokbol ... Te munkahelyed is erintett

Igen, jól láttad a szívímben :)
Viszont mivel egészen "benne" vagyok, többet látok, mint amit a propagandák (mindkét oldalról) nyomnak.
Csak némi adalék, amik ezügyben történtek, és talán árnyalja a benned kialakult képet: a gimi már régóta (értsd: még Lázár idejében) egyezkedett a várossal, hogy az Ógimnázium (Alföldi Galéria) épületét vagy annak udvarából kapjon (vagy vegyen - az udvart egyébként kb. parkolásra használják csak, semmi sincs ott). Sose lehetett dűlőre jutni, még pénzért se adták. Sőt, ha jól emlékszem, kb. 15 éve a gimi és a Galéria udvarát elválasztó düledező téglakerítést is hosszas huza-vona után a gimi bontotta le és építette újra (fakerítés fémoszlopokon). Most (MZP) persze megkaptuk (megvettük?) az udvart, elvileg ott lesz majd a kolesz.
2017-ben nagy interjúk voltak (mármint velünk, tanárokkal), hogyan és mit szeretnénk, illetve a kormány (nem a város!) mit szeretne (azért voltak ilyen megkötések is). Az volt a mondás, hogy minden nagyon király, 2018. nyarán már indul is az építkezés (MZP 2018. február végén lett polgármester, ha nyáron már építkezni akartak, akkor az azt jelenti, hogy február környékére már a papírmunka kb. kész - akkor miért is nem indult?). Az NLG-ben volt is valami újítás, nagy csinnadrattával volt körítve, hogy az előző polgármester ezt milyen jól előkészítette (és akkor a miénket miért nem?). Aztán persze utána az is leállt (akkor most mégsem volt előkészítve?).
Nem a mostani bővítés, hanem korábbi, gimi vs. fideszes városvezetés "csaták": jónéhány éve talán nyáron szólt a város, hogy a városi fűtéskörről (termálvíz) levesznek minket - gyakorlatilag néhány hónap alatt kellett tervezőt-kivitelezőt találni gázfűtésre (és persze meg is csinálni). A báljainkra sose jött el a "város" (mindig volt valami kifogás, egyszer pl. az, hogy a levél nem érkezett meg - ja, ajánlottan volt feladva, és átvették?, ja, akkor valahol elkeveredett; egyik évben néhány végzős személyesen ment el meghívni-átadni a meghívót). Nem gimis, hanem oktatási dolog: az érettségi elnökök díjazását a megszabott július-augusztusi határidő helyett november-december körül fizették mindig (amíg önkormányzatiak voltak az "állami" iskolák, addig az önkori kapta az államtól és azt utalta tovább).
Szóval a fideszes városvezetésből se sokat profitált a suli (pedig LJ öregdiákunk), inkább mindig az NLG-t nyomták (látod, hogy hány új szárny, terem, stb. lett az évek során). Szóval én inkább úgy látom, hogy csöbörből vödörbe.