( gee | 2021. 04. 15., cs – 16:08 )

Na a régi hdd-n maradt az ext4 és használtam eddig, de most, hogy kinőttem, lett egy új hdd. Gondoltam, akkor már kipróbálom, hogy mit tud a Banán.

Az új hdd-re LUKS került (nem partícionáltam). A LUKS leírás szerint érdemes nullával felülírni, hogy a nagyon szofisztikált hackerek ne tudják, hogy melyik blokkokban volt és melyekben nem volt adat. Ezt elkezdtem, ez alatt a processzor kb. fullon pörgött, 17% user, 75% sys, 0% idle, system load 3. Ment 35 percig, aztán meguntam, főleg, amikor kiszámoltam, hogy kb. 9 napig tartana, amíg végigírná az egész hdd-t.

Tettem fel btrfs-t a LUKS tetejére, most fut az rsync, másol a régi hdd-ről. A régi hdd-t etherneten és NFS-en keresztül éri el, az új (LUKS+btrfs) lóg direktben a SATA porton.

A processzor 38 fokos, a load 3 körül van, processzor kb. 80%-on dolgozik 16% user, 54% system, 16% idle, 5% IO wait.

A rendszer teljesen reszponzív (well, annyira, amennyire alapból is).

Ennek alapján úgy tűnik, hogy a NAS funkciókhoz ez teljesen megfelelő lesz.

Azt nem tudom még, hogy a hdd-ről olvasás mennyire lesz megterhelő és vajon a Plex számára marad-e elég kraft. Ez majd egy következő teszt lesz, de mivel a Plex-hez simán nem volt néhány mese esetén elég erős a Banán, ezért az már így is a listán van, hogy a Plex máshová költözne, valami erősebb eszközre.