( andrej_ | 2021. 04. 15., cs – 12:58 )

Node a britt cucc veszélyesebb, jóval virulensebb, több orvos elmondta, hogy könnyebben okoz súlyos tüneteket és órák alatt lehet gépre kerülni, és nem a A380-asra ami a bahamákra visz. :(

Az alsósok vagy gyerekek között továbbra sem "arat" a covid, de már a fiatalabbak jóval érintettebbek. Ezt sem a központi kommunikációból, hanem a Gyermekorvos szövetség vezetőjével lévő beszélgetésből (ATV) lehet tudni még külön.

Az igazán nagy probléma, hogy miután a harmadik hullámot nagyrészt a sulikban és ból szórták szét a gyerekek, ezért most vajon mitől lesz jobb a helyzet? Hozzánk már a 2. hullámban a gyerek hozta a suliból, igaz csak 2 igazolt eset volt az osztályban, de kb. a fél osztály tipikus tüneteket mutatott, bár mivel gyerekek ezért pár napról beszélünk. Akkor épp nekünk enyhe tüneteink voltak, de nincsenek illuzióim, pusztán szerencsénk volt, ettől senki se becsülje le ezt a vírust.

A krónikus beteg nem azt jelenti, hogy már tartós tejet sem vesz, hanem gyógyszerrel és adott esetben egyéb terápiás eszközzel (pl. cuktorbetegnél étkezés) az állapota stabilan vagy minimális romlással tarthatóan van és még sokáig élhetett volna covid nélkül. Ezek között igen sok rendesen adót fizető van, nem csak nyugdíjas, meg idős, de ők is fogyasztók és részei a társadalomnak, de legfőképpen családoknak.