( uzsolt | 2021. 04. 15., cs – 09:11 )

Csak egy kis kiegészítés: a PDSZ nem egyenlő a tanárokkal.

Ez a PDSZ "csak" egy szakszervezet ("demokratikus"), amiről én azt látom, hogy kifejezetten kormányellenes és elég nagy hangja van, és elég "clikbait" módon fogalmaz mindig (pl. "követeli" a kormánytól, hogy...), szerintem ezért van mindig a hírekben (és a híroldalakon). Nekem kicsit "sóhivatal" szaga van.

Másik szakszervezet a PSZ (nem "demokratikus" :) ), sokkal normálisabban fogalmaznak ("úgy látjuk", "kérjük", "jónak találnánk", stb.), szerintem pont ezért nem sűrűn jelennek meg a híroldalakon, pedig ennek nagyobb a taglétszáma (a hivatalos adatok szerint).

Azaz azt akarom mondani, hogy a PDSZ nyilatkozatait ne mosd össze a pedagógusok véleményével, és ezáltal ne ítéld el őket (minket). Kb. 15 éve tanítok, de szerintem egy helyen sem olvashatsz tőlem olyanokat, amilyeneket "nekünk" tulajdonítasz. Nyilván minden szakmában vannak olyanok, akiknek semmi nem jó, de jelentős részünk (legalábbis akiket ismerek, és nem csak 3-4 fő) nem a rinyálós fajta, főleg nem követelőzős. Természetesen vannak ilyenek is, és általában ezeknek a legnagyobb a hangjuk (ld. PDSZ), de személy szerint azt gondolom, hogy ezzel a "hangoskodással" valami hiányosságot, (tanári pályán levő) sikertelenséget akarnak kompenzálni.

Szóval csak ezt szerettem volna - ha számodra továbbra is "nagyhangú PDSZ"="minden tanár", ott sincs semmi gond, nyugodtan alszom ezután is, csak azt akartam, hogy értsd, hogy ki kicsoda és mi micsoda.