( franklin | 2021. 04. 15., cs – 08:08 )

Szerkesztve: 2021. 04. 15., cs – 15:18

Pár apróbb javaslat - ha megengeded.

 

- Ha programozóként keresel állást és megemlíted hogy milyen nyelveken programozol milyen szinten, javaslom olyat írj bele amit csinálni is szeretnél - pl. a DOS-t és Pascal-t én kihagynám, illetve az említett technológiákat jobban részletezném, mert - például - a Linux rendszergazdaság és az esxi elég sok szintet és részletet foglalhat magában/takarhat, pl. mekkora hálózatokat kezeltél vagy mekkora felelősség volt rajtad, egyedül vagy "csapatban" hogy "mai szóhasználattal éljek", az ESXi az vSphere-t is takar? vMotion-oztál is esetleg vagy csak "next next finish és kész"? Melyik milyen szinten megy avagy mit jelent "a középszint"? HAProxy-val, nginx-el dolgoztál-e tehát egyéb mai technológiákat is használtál vagy az hogy "Linux" az mit jelent? Kali linuxot ismered ez most akkor Certified Ethical Hacker végzettséget takar vagy hallottál róla? Pl. milyen CI/CD pipeline-nokkal dolgoztál, milyen code repo-kkal dolgoztál, mit jelent a code quality számodra, esetleg milyen ticketing rendszereket ismersz? - Szóval hasonlók.

Programozás. Van esetleg saját git repo-d? Olyan, ami nem üres? Olyan, ami nem máséra mutat? Csak hogy bemutasd miken dolgoztál, milyen saját fejlesztési ötleteid voltak. Érdemes szerintem belinkelni ha van, ha nincs, legyen - és linkeld be az oldal tetejére például. De a hivatkozás beszúrása előtt azért esetleg linterekkel érdemes végigrágatni és természetesen lefuttatni hogy működik-e, a docstring-eket megcsinálni, hiszen ezekkel talán jobban megmutatod hogy ismered Te ezeket. Adott esetben akár design pattern-eket villogtatni a kódban csak hogy lássák hogy érted is, nem csak láttad a videósorozatot ezért beírtad hogy "ismered", de megcsinálni már esetleg nem menne.

- A fényképet teljességgel mellőzném, és az ennyire személyes dolgokat én is kerülném - egy telefonszám, E-mail, megye/város elég lehet (bár távmunkához majdnem mindegy). Röviden szerintem - "nem Téged keresnek", hanem a munkádat - persze lehet hogy tévedek és személyesen barátkozós céget találsz, bár nekem ez a meglátásom ahogy írtam.

- Próbáld meg nem csak embereknek, hanem automatizált rendszereknek is megírni az önéletrajzod, hogy ha azok parse-olnák akkor milyen kulcsszavakat találnának?

 

Elnézést ha ezeket már tudod - csak pár apró gondolat - no és persze sok sikert!!!