( Sixday | 2021. 04. 14., sze – 21:05 )

En speciel pont a huszonsok ev szakmai multu emberek kozott tapasztalatom sokszor azt hogy a tapasztalata miatt elvarja a poziciot es a fizetes osztalyt, kozben meg 20 eve ugyanazt a szemetet szallitja munka cimszoval es az elmult 10 evben nem volt hajlando semmi ujat tanulni.
Aztan persze nagy arccal kijelenti a meetingen hogy ezt azert kell igy csinalni mert mindig igy csinaltuk meg azert mert en aztmondtam. Az ilyen emberek lattan egy normalis szakemberben azonnal felmerul a kerdes hogy en pontosan miert is nem keresek tobbet ennel a hulyenel? Mert az tutti hogy megerdemlem ez alapjan.

A masik pedig az hogy mostanra az egesz vilagban farkastorvenyek uralkodnak. Manapsag mindenki informatikus meg developer akar lenni es rengeteg olyan "szakmabeli" van aki elolvasott valamit a stackoverflow-n es mar egybol mindenkinek azt mondja hogy o expert belole. Ezekkel az emberekkel nem lehet ugy versenyezni hogy bekesen uldogelsz es varod az eveket hogy senior legyel valaki begyoposodott megitelese szerint. Menni kell elore, nyomni, csinalni, tanulni es ha a ceg ezt nem honoralja akkor kirohogod oket es tovabballsz.

A HR-esekrol meg ne is beszeljunk, a felveteli processzben csak es kizarolag kart okoznak, ostoba hulye mind.
Az olyan ceggel nem is erdemes szoba allni ahol nem jut tul a HR-esen a CV-d egy kompetens emberhez egy minimalis screening utan.