( pirate | 2021. 04. 14., sze – 15:51 )

Ertem. Ha valamin buksz $100-t amin potencialisan nyerhetsz nagyon sokat az megeri. Engem nem erdekelt anno a BTC, most orulnek ha lenne, de ilyen arak mellett nem izgat.

Most az értéke:  1,931,803,397.00 Hungarian Forint

Ez az amit nem igazan tudok hova tenni. Ertem, hogy most az erteke ennyi, remelem, hogy ha most ki akarnad venni, akkor ennyit (vagy kb. ennyit) ki is tudnal venni, ugye? A konkret szamok nem erdekesek, maradjunk a $100-os peldanal. Technikailag megoldhato lenne most kivenni es attenni $/€/HUF/akarmi penznembe?

Szoval szerintem a befektetes jelenlegi erteke ismeretlen, mert nem tudod mennyit er 5 perc mulva. Nincs ott elkoltheto formaban a szamladon, bar ahogy hallom Teslat mar lehet belole venni. Termeszetesen egy reszvennyel ugyanez a helyzet, azt sem tudod elkolteni a boltban, de talan az erteke kiszamithatobban mozog. A BTC elvileg 5 percen belul a felet v. duplajat erheti (jol gondolom?). Tehat gyakorlatilag csak akkor tudod az erteket amikor "a kasszahoz mesz" es atutalod a szamladra. Mar lattam sajat szememmel, hogy kollega €100-bol csinalt €2000-et, o jokor szallt ki (attol fugg honnan nezzuk persze, most meg jobbkor lett volna neki). En a volatilasa miatt nem tekintem igazan befektetesnek, termeszetesen ha jatekkent tekintesz ra arra jo es barmi lehet belole kesobb.

[szerk.] A hozzaszolasodhoz kesobb hozzaadott topic-ban levo twitter link azt jelenti, hogy €6800-val szalltal be? Nem tudom jol ertelmeztem-e.