( uzsolt | 2021. 04. 13., k – 14:01 )

Én nem engedném vissza azt a tanárt dolgozni, amelyik nincs beoltva.

+1, saját és mások védelme érdekében.

De kicsit fordítva a dolgon: az a gyerek bemehet az iskolába, amelyik nincs beoltva? Nekem inkább ez az aggályom: gyerekek visszakerülnek, 1-2 koronavírusos fertőzi az osztály egy részét, azok hazaviszik a (még) oltatlan szülőknek. Ha üzletekben, ahol rendszerint 30-60 percnél többet nem tartózkodsz, 10 négyzetméter kell egy főnek, akkor az iskolában, ahol napi 4-6 órát tartózkodik a diák, miért nincs ez a limit (aki nem tudná: nincsenek 300 négyzetméteres osztálytermek :) ).

Sőt, az érettségit úgy kell megszervezni, hogy egy teremben max. 10 fő írhatja (tárgytól függően 2-4 óra). Viszont akkor az miért nem gond, hogy 30-35 fő van egy teremben 4-6 órát?

Értem én, hogy valamit kezdeni kell, de nekem ez nagyon ellentmondásos. Te is fentebb hivatkozol egy tízfős, végzetes bulira. Az iskolában osztályonként(!) lesz legalább háromszor tízfő.

Szóval az eddigi egy oltásommal (május 8-án lesz a második) talán nem annyira magamat féltem és próbálom magam kihúzni a (jelenléti) munka alól, inkább a diákokat és családjaikat (mellékes, de úgy látom, az online verzióban lényegesen többet dolgozom, mint a jelenlétiben, azaz a "visszatérés" nekem csak könnyebbség lenne).