( viraghj | 2021. 04. 13., k – 10:30 )

nem hozott előre kitöltött nyilatkozatot (pedig hónapok óta pofázzák, hogy mindenki azzal menjen)

Kedves Trey, én megértettem, hogy mindenki hülye, csak Te vagy Helikopter, de hidd el, ezzel a pofázós stílussal kevés új barátot szerzel ;)

Csak hogy árnyaljam a képet, én levélben regisztráltam, s "némi" spéttel, kb. 10 héttel később kaptam egy válaszlevelet, benne egy kitöltendő Hozzájáruló Nyilatkozattal - amit természetesen kitöltöttem A bibi csak az, hogy ennek a papírnak - a címén kívül - semmi jogi relevanciája nincs, egy csomó személyes adat megadásán túl egy árva szót sem tartalmazott arról, hogy én bármibe beleegyeznék, legkevésbé valami COVID-19 vakcina beadásába.

Amikor további pár hét múlva szóltak, hogy mehetek oltásra, természetesen vittem a Nyilatkozatot, s a helyszínen, a papírozás kezdetén le is adtam. Ahol aztán rögvest adtak egy újabb Hozzájáruló Nyilatkozatot azzal, hogy majd töltsem ki, és hozzam vissza a második adag beadásakor. Ennek a pontos fejléce (mivel Pfizert adtak) ez:

                  Hozzájáruló Nyilatkozat

                           Comirnaty

COVID-19 mRNS vakcina beadásához

és a személyes adatok újbóli megadásán túl valóban tartalmazza, hogy  a vakcina beadásához önként, befolyástól mentesen hozzájárulok.

Mivel ez a papír ma is itt van (kitöltetlenül) a fiókomban, meg tudnád mondani, hogy akkor én mikor, mihez járultam hozzá?

Vagy ha - ne adj isten - valami vakcina gikszer miatt úgy döntenék, hogy beperelem a magyar államot/a Pfizert, akkor a jogászaik milyen papirokkal bizonyítanák, hogy minden az én beleegyezésemmel történt, mindenért én vagyok a hunyó?