( hunluki | 2021. 04. 13., k – 09:41 )

Érdekes kérdéskör, szerintem utoljára a betolod a lemezt és megy a ps2-nél működött, azóta felejtő. Nekem raklap PC-s játék van még ősidőkből itt a polcon amit már XP alatt is iszonyatos szopakodások árán lehetett csak elindítani, ellenben költözködéskor mindig hurcoltam magammal és óvtam őket mint a hímes tojást. 

Ezeket beszereztem gogon/steamen, azóta csak az asszony baszogat érte hogy vigyem már a picsába semmi értelme csak a port fogja. 2010 óta nincs a gépemben optikai meghajtó, helyette vettem egy külső USB-s dvd írót, 11 év alatt két kezemen meg tudom számolni hányszor használtam.

Viszont telkünkön van egy ps2 (falu vége, no internet, mobilnetből is éppen a legvékonyabb, yt 240p akad), viszont ott van hozzá raklap játék, szerintem alsó hangon 3-400 lemez, de lehet még több is. Nyaranta eszeveszett jó retropartikat szoktunk csapni rajta.

PC-ből egy ideig tartottam 98-as meg XP-s "álomgépet" utólag megépítve, néhány évig vicces volt, azóta elengedtem őket, alaplapon elszállt kondik után nem éreztem szükségét hogy újra életre tudjam lehelni.

 

Amúgy jelenleg ha nem akarsz szívózni akkor konzol és lemezes játék. Betolod, elmész fürdeni/vacsizni/kutyát sétáltatni/akármi, játszol vele, örülsz, végigvitted/meguntad mehet használtpiacra. Ha nem sietős akkor alapból használtan veszed, legújabb játékok megvannak párszázas/ezres magasságából ha jó áron el tudod adni. Én így jöttem rá egy hét játék után hogy nem tetszik az AC valhalla és még egy ezrest kerestem is rajta.