( ggallo | 2021. 04. 11., v – 23:50 )

Na de milyen eredmények születnek, ha fio-val vagy dd-vel írod a VM-ből ezt a NAS-on lévő zvol diszket? Ebből talán közelebb juthatnánk ahhoz, hogy a VM-ben futó Samba a gond, vagy a NAS-ról FC-n felcsatolt zvol diszk, vagy az ESXi-n keresztüli FC csatolt diszk elérés, vagy más.

Az a baj, hogy regeteg réteg kerül egymásra ebben a felállásban, mire az adat a kliensről a NAS-ra kerül. Nem olyan könnyű megmondani, melyik réteg lassítja így meg, és azt sem, hogy lehet-e azon segíteni, vagy együtt kell élni vele.

Valamerre el kell indulni, de ahhoz teszt eredmények kellenek.

Azon nem gondolkodtál esetleg, hogy a NAS-ról iSCSI-n a VM-be felcsatolsz egy diszket? Akkor kikerülnéd az ESXi virtuális diszk alrendszerét (igaz, az FC-t is). De egy tesztnek érdekes lehet, mit mutat. Vagy egy olyan teszt, hogy az FC vezélőt odaadod a VM-nek, hogy úgy mit változik a teljesítmény (csak egy próbára persze).

Esetleg az nem lehet, hogy az FC-vel van a baj ESXi vagy FreeNAS, vagy mindkét oldalon? Gondolom a NAS direkt SMB elérése sima Ethernet hálózaton történt (amikor is az elvárhatót hozta sebességben).