( kisg | 2021. 04. 11., v – 12:02 )

Nem lett kész időben (Elon Musk alapú becslés). :)

Viccet félretéve, a SpaceX-en is hogy röhögtek, amikor robbantak fel sorban a Falconok visszatérő fokozatai. Aztán mindenki nézte amikor az első Falcon Heavynek egyszerre leszállt a két külső első fokozata. Mára meg már nem is hír, hogy szép sorban mindegyik kilövésnél visszajönnek. Aztán csak megcsinálták, hogy ~10 év után végre újra USA űrhajóval lehessen menni az űrállomásra, lenyomva a Boeing-et, akiknek volt csillió év űripari tapasztalata.

Most éppen az a sport, hogy a felrobbanó Starship Test Vehicle-ökön lehet csámcsogni. Aztán majd lesz itt óriási meglepetés pár év múlva.

Ugyanez volt a Teslaval is, amikor az autógyártók röhögtek, hogy idejön ez a senki, aki majd elektromos golfautóval fogja lenyomni a BMW-t meg az Audi-t. Ma már senki nem röhög a Tesla-n, VW csoport most próbálja a szoftverét rendbetenni.

Lehet, hogy a Hyperloop a jelenlegi formájában hülyeség, a Falcon Heavy vagy a Crew Dragon se úgy néz most ki, ahogy Elon Musk elsőre (másodszorra, sokadszorra) bemutatta. Ha (amikor) kiderül, hogy semmi értelme, akkor is elfér szerintem a többi mellett.