( ggallo | 2021. 04. 11., v – 11:40 )

Nagyon érdekel a téma, mert én is érintett leszek ilyesmi megoldásban hamarosan, de jelenleg  érdemben nem tudok hozzá szólni.

Viszont az eddigi hsz.-ek alapján keresgélve a neten találtam arra hivatkozást, hogy ESXi és Proxmox (pontosabban KVM) alatt a Mikrotik CHR-nek nem túl jó a teljesítménye a virtualizációs megoldások virtuális hálózat kezelési bufferelési módja miatt, amit egyik esetben sem lehet (jelenleg) radikálisan átkonfigurálni. Viszont azt írják, hogy Hyper-V alatt teljesen más a kép, mert az teljesen máshogy kezeli a virtuális hálózati buffereket, és ott nem gond a nagy áteresztő képesség és jumbo frame használat sem.

A másik érdekes amit találtam az a TNSR (https://www.tnsr.com) ami ránézésre szintén Netgate termék, de kifejezetten nagy teljesítményű szoftveres router funkciókra, kifejezetten olyan feladatokra miak itt elhangzottak, és azokkal a technológiákkal, amiket itt javasoltak/felhoztak mások (DPDK, VPP, stb.) Persze a Netgate lehet valakinek nem tetszik mint cég (nekem sem tetszik, én is váltottam OPNsense-re), de ha van olyan megoldásuk, ami az adott feladatra jó, és célszerű váűlasztásnak tűnik, akkor ez van.

Egyébként az nem járható, hogy Proxmox mellett SR-IOV, és PCIe-passthrough-val kapja meg a VM a "natív" hálókártyát? Így ugyan nincs VM migráció, de nem is a KVM virtuális hálózat stack-en megy a forgalom. Ha hülyeséget kérdeztem, mert ilyent nem lehet semmiképp, akkor bocs!

Továbbra is figyelem a topic-ot, mert érdekel nagyon, mire jut az OP a megoldásban!