( end | 2021. 04. 09., p – 12:35 )

Itt pár (csak valószínűleg,) valós tapasztalatokon alapuló komment:

"Sajnos nem tudtam elkerülni az oltást, pedig küzdöttem ellene, mint malac a jégen. Vendéglátásban dolgozom, 6 hónapja nem keresek semmit, szóval a nyitás reményében kaptunk egy aranylövést az asztrazenekarból. Voltam már beteg, de azt a 2,5 napot nem bírtam ki röhögés nélkül, mire elmúltak a komolyabb mellékhatások! Ha most kéne oltatnom magam, tuti a ruszkit választanám! Nem nosztalgikus alapon, de gyerekkorunktól szovjet-ruszki oltásokat kaptam, és eddig jól elvoltam velük. Erre megkapom a nagy, nyugati vakcinát, és kinyúltam mint a tergálpulcsi, nem kicsit, hanem nagyon!"

"Sok az oltás. Igaly Diána is most ment el, az oltás után.  --  Miből gondolod, hogy oltották? -- Azt hazudják, hogy kovidban, de véletlenül tudom, hogy most oltatott."

"Kaptam a Szputnyikot múlt héten, a helye most is érzékeny, szóval valami biztos volt benne, volt egy alig hőemelkedésem utána, de az is gyorsan elmúlt. Kihagytam volna, ha nem lenne magas vérnyomásom, de így nem akartam kockáztatni, persze nincsenek illúzióim. Itt attól rettegnek, hogy az oltásba halnak bele, meg ilyesmi, én ettől nem félek, ártani valószínűleg nem árt egyik sem (millióból pár trombózisos halott nem egy statisztikailag veszélyes dolog, veszélyesebb beülni az autóba és levezetni 100 km-t)..."

És a saját ismeretségi körömben: Egy hete egy barátom valószínűleg rákapta a vírusra a szputnyikot, oltást követően piszok beteg lett, össze is készítette a felesége neki a kórházi cumót. De sikerült valami írtózatos löttyöt szereznie, - általam soha nem hallott nevű vackot, meg sem tudtam jegyezni, :) - (állítólag 26000/adag) megitta, és egy nap múlva jobban lett... :) - négy ilyen "löttyös-ről" már hallottam, akik vele egybehangzóan állítólag hittek ebben és hát nem csalatkoztak... :)

Kollégám, óriási szerencsével egy nappal a kijelölt "szputnyik nap" előtt, cégesen tesztre ment, és kiszűrték C19-re. Persze már nem kellett oltakoznia, de Ő a tüskössel jól megvan, - a kertészkedés és domesztifikált állatok között találtam tegnap. :)

(Csak az oltakozáshoz és kedvcsinálónak szántam... :) )