( end | 2021. 04. 07., sze – 09:44 )

Amit a köreimben eddig tapasztaltam, nagyon jól teszitek. Az izoláció az egyedüli, ami biztosan véd, de kellenek körülötted a hasonlóan gondolkodók is. (Persze, az "oltás" is odateszi magát ehhez. - Nem magunk miatt "csináljuk", de pl. se munkatársaimat, barátaimat, sem a családomat nem akarom megfertőzni...)

Az elmúlt 1 évben többször előfordult már, - legutóbb nagypénteken, - hogy kicsit később utólag kiderült, hogy előző napon tesztelten CovID-os, gyorsan meg is betegedett ismerősömmel "szívtam" zárt térben hol hosszabb, hol rövidebb ideig egy levegőt. - (Ez utóbbi már britt változat lehetett, mert az elmúlt évvel ellentétben most "arat" a csapatban..,)

Természetesen, tavaly február óta maszkot hordok, ha közösségbe kellett mennem. (Sok mindenben nem vagyok egy különösebben fegyelmezett alak, de ha nálamnál okosabbak mondják, akkor én a szeretteim védelmében "megrendszabályozom" magam.)

Eddig elmondhatom, tőlem biztosan nem kapott senki "nyavalyát", mert azért több konkrét esetről tudok, amikor sikerült családon belül "covidosan gyilkolni.." ilyen, önfegyelemmel kikerülhetőnek nevezhető fegyelmezetlenség miatt. (Pedig már nagyon hiányoznak a hétvégi, baráti sörözések is, de nem estem egy éve kísértésbe az biztos, - na jó, nyáron, :) szigorú távolságtartással és szabad téren volt ilyen, - utoljára augusztusban 1-2 alkalom).

Azt tartom a legfontosabbnak, ilyen szempontból is tudjunk "tükörbe nézni", akár a pandémiát követően. (És az oltás, - ugyan statisztikailag elhanyagolható de mégis létező, - kockázatát is leginkább ez miatt érdemes elfogadni, - nem biztos, hogy önmagadért megtennéd, de másokért mindenképpen.)