( hajbazer | 2021. 04. 02., p – 19:16 )

Az 1, 2, 3. gyakorlatilag ugyanaz a szélsőséges idealizmus, csak más szavakkal leírva. Nem, a használt, closed-source alkalmazásokba beerőltetett open-source kodek semmiféle választási lehetőséget nem ad egy closed-source kodekkel szemben, amennyiben a closed-source alkalmazásokat szeretnéd tovább használni és nem akarod reverse-engineer-elni, írni egy saját, vele kompatíbilis open-source alkalmazást, elbaszva minden létező szabadidőd, kockáztatva egy nyakadba akasztott pert.

Ha kellően jól működik az AI akkor szépen ki fogja korrigálni a hiányzó darabot vevő oldalon és a csomagvesztés kevésbé lesz bántó.

Az AI™ laboratóriumi 3 kpbs-en működik jól™, de még ott is agyonzajszűrt, életidegen robothangot produkál. Ha elvesznek a csomagok, az már nem 3 kbps.

Illetve alapból kevesebb csomag indul útjára, kisebb az esélye annak hogy elveszik.

Ha viszont elveszik, sokkal több értékes információ veszik el. Ez úgy en-bloc igaz a tömörített vs tömörítetlen adatfolyamokra.

Fogyasztást tudod kompenzálni napelemekkel és egyéb megújulókkal és így pont a te álláspontod érvényesül: Használható marad a régi is csak jobb minőségben a fogyasztás kárára.

Igen, a soron következő szélsőséges idealizmus. Persze, majd pont napelemet fog venni a smartpolgár 2 millióért és nem egy új okostelefont 200 000-ért. Mutass egy embert ezen a világon, aki azért installált napelemeket, hogy a bloated szoftver által elpocsékolt energiát környezetbarát módon termelje meg. Mindeközben az okostelefonja továbbra is lassulgat, hiszen nincs beállítási lehetőség a CPU-kímélőbb kodek használatára.

Amúgy szerinted itt mi lenne a jó megoldás?

Ha eddig nem jött volna át a válaszaimból: Egy kibaszott, rühes, nyamvadt beállítási lehetőség, amivel ki lehet választani a használt-preferált kodekeket. Mint ahogy ez minden nem egységsugarú, Google-milliárdokból fizetett kényelmes babzsákfejlesztők által összetákolt és nem végletekig butított, valamirevaló VoIP szoftverben alapdolog. Tessék, ismerkedj a látvánnyal (Available, Enabled és azon belül a fel-le prioritási lista): https://www.microsip.org/images/microsip-7.png