( hunluki | 2021. 04. 02., p – 16:26 )

1. Ha be is kerül, akkor is nyílt forráskódú marad, leforgatod a saját appodba amit te magadnak csinálsz és raksz bele egy kapcsolót hogy on/off.

2. Nem a fentiek közül választasz hanem mivel nyílt a cucc ezért implementálod a sajátodba, vagy ha valóban van rá valós igény akkor egészen biztosan lesz forkja amit használhatsz.

3. Nem kell újat venni, az én okostelefonom is 5 éves és köszöni szépen remekül elvan gyárilag up2date szoftverrel. Nem mellesleg az előző két pont áll, vagy megírod magadnak, vagy ha van igény rá akkor lesz ebből nyílt forrású app is amit szépen feltelepítesz a régi telefonodra.

4. A csomagvesztés csomagvesztés, de nem mindegy hogy egy csomagban mennyi hasznos adat van. Ha kellően jól működik az AI akkor szépen ki fogja korrigálni a hiányzó darabot vevő oldalon és a csomagvesztés kevésbé lesz bántó. Illetve alapból kevesebb csomag indul útjára, kisebb az esélye annak hogy elveszik. Meg itt nem feltétlen a csomagvesztésről van szó hanem egyszerűen arról hogy azon a vékony dróton/egyéb hálón mennyi adatot tudsz x idő alatt átpréselni.

5. Fogyasztást tudod kompenzálni napelemekkel és egyéb megújulókkal és így pont a te álláspontod érvényesül: Használható marad a régi is csak jobb minőségben a fogyasztás kárára.

 

Amúgy szerinted itt mi lenne a jó megoldás? Mert az nyilvánvalóan látszik hogy neked ez nem tetszik. Te hogyan oldanád meg a fenti helyzetet ahol adott x vékony hálózat, x eszköz és ne kelljen őket újra legyártani vagy újra cserélni?

Szvsz az hogy nyílt és az csinál vele és azt amit akar elég jó alap. De ha van alternatív ötleted egy már kialakult helyzetre akkor ne tartsd magadban. Mert hiába írod hogy szart gyártottak és most szopó van, ezzel a probléma nem oldódott meg.