( hunluki | 2021. 04. 02., p – 13:23 )

+sok. Az AI nem a terminátor hanem rengeteg mintaelemzés és ezeknek az eredményeinek megfelelő felhasználása.

Ha akarod te is nekiülhetsz és kiszámolhatod x milisecundumonként hogy mi lesz a legjobb eredmény ha összetömöríted és utána kibontod, az AI annyit csinál hogy "erejétől függően" sokkal sűrűbb mintavétellel sokkal gyorsabban végigszalad rajta. Illetve amíg te egy algoritmus alapján nézed, az AI végigpörget rajta sokszor annyit mint amennyit te valaha is tudnál egy emberélet alatt.

Amúgy hasonló AI dolgozik videókkal is, lásd yt-on mostanában terjengő ezer éves felvételek 4k 60FPS-re húzását. Azt is úgy képzeld el hogy framenként egyesével kijavítgatod a képet és úgy rakosgatod egymás után hogy másodpercenként 60 legyen. El lehet vele pöcsölni és a végén elmondhatod hogy ez az életműved mert ráment bitang sok órád, de mennyivel egyszerűbb ráugrasztani az AI-t és azt mondani este hogy na hajrá bodri és reggel egy kiadós alvás után megnézni a kész videót.

 

ps: nem válasz, hanem általános leírás és pls ne kössetek bele szakmailag, illetve ha igen akkor úgy hogy laikus megértse, ez most direkt konyhanyelven való megfogalmazás szeretett volna lenni.