( _Franko_ | 2021. 03. 27., szo – 12:21 )

Maskor is hoztal jarvanyos gyermekbenulasos analogiat.

Mert hasonló számokat hoz terjedésre, megbetegedésre és halálozásra, mint ez a koronavírus.

En nem tudok rola, hogy a jarvanyos gyermekbenulas idejen 200 kutatokozpont dolgozott vakcinan, mikozben kozel 0 dolgozott azon, hogy esetleg visszafordithato-e, lassithato-e es megallithato-e az izomsorvadas.

Hát pedig pont ez történt, amikor beütött a járvány a 20. század első felében, akkor sok-sok kutató dolgozott az oltáson és nem túl sokan azon, hogy a tüneteket kezeljék, mert sokkal komplexebb dolog egy szétroncsolódott idegrendszert helyrehozni, mint az immunrendszerre bízni azt, hogy idejében védje ki a betegség kialakulását. És vélhetően ma is sci-fi a gerincvelőben elhalt idegvégződések meggyógyítása, mert nem az izmok sorvadnak el.

Ugyanez igaz a koronavírusra is, hogy lényegesen olcsóbb és egyszerűbb oltással megelőzni a tüneteket, mint a szerteágazó és nehezen kezelhető szindrómákat kezelni és maradéktalanul meggyógyítani.

Ha azon dolgozunk, hogy 10x-100x akkora "erofeszites" legyen a virusnak tonkretennie a tudot vagy az errendszert, akkor akarmilyen mutaciok johetnek.

Ilyenkor sajnálom amúgy, hogy a gyógyításban és a kutatásban egy csomó idióta dolgozik, akik egyszerűen nem hallgatnak a hup.hu szakértő foteltudósaira.