( geza42 | 2021. 03. 25., cs – 22:20 )

de ha a Rust compilerben 7 évig nem javítanak egy stack-crash-t, az nem baj.

Az a kettő közt a különbség, hogy Rust compilerből egy/kevés van (vagy lesz), megírt C programból meg sok. Azaz ha egyszer a Rust compiler mondjuk már (közel) hibátlan lesz, akkor ez a hibaforrás eltűnik, vagy jelentéktelenné fog válni.

Fordítsuk ezt meg: nem a nyelv fogja meghatározni, hogy mennyire lesz biztonságos a kész program

De, a nyelv kihatással van rá. Rustban nehezebb elkövetni bizonyos hibákat, amiket C-ben könnyű. Ezek után meg olyan érveket hozol ide, amik teljesen irrelevánsak. Ha Usain Boltra rápakolsz 100KG-ot, akkor én gyorsabban fogok futni. Most komolyan, mi értelme van összehasonlítani egy balfácán programozót egy hozzáértővel? Ki mondott olyat, hogy Rustban egy balfácán is jót fog alkotni? Már sokadjára hozol be olyan dolgokat, amit nem mondtam.

alapkoncepció is megváltozik, hiszen arról volt szó, hogy ez majd biztonságos lesz, megvéd mindentől

Nem, nem erről volt szó. Ha elolvasod a korábbi hozzászólásaimat, akkor ennek az ellenkezőjét mondom. Bizonyos hibáktól megvéd. És lehet, hogy mondjuk a Rustban írt programokban emiatt mondjuk 30%-kal kevesebb sechole lesz (hasraütés).

Olyan állítások is elhangzottak, hogy mi mindent kéne erre a nyelve átírni

Én biztosan nem mondtam olyat, hogy "kéne". Úgy fogalmaztam, hogy lehet értelme, ill., ha mondjuk valami komolyabb cuccról van szó, ami C-ben van, és nagyon fontos a biztonság, akkor látom az értelmét.

 

Na, szerintem itt én kiszállnék ebből a beszélgetésből. Csak azért írtam meg az első hozzászólásomat a témában, hogy rávilágítsak, hogy Rustban bizonyos hibákat nehezebb elkövetni, és ebben a tekintetben a C rosszabb. Ennyi. Ezt elmondtam, a többi dolog őszintén szólva nem különösebben érdekel. Többes számban fogalmazol, "Nektek belátni", olyan dolgokat írsz már megint, amiket már egyszer cáfoltam. Ill., olyan dolgokat hozol fel "kérdőre vonva", amikkel meg amúgy egyetértek.