( Fisher | 2021. 03. 24., sze – 21:09 )

Minek erről tárgyalni... nálunk elméletileg negyed, gyakorlatilag kb. félévente van értékelés, ahol elmondja a főnök, hogy Ő hogy látja - és hogy miért látja úgy - az adott időszak alatti teljesítményt. Személy szerint ezt nagyon hasznosnak tartom, mert viszonylag sokat kell priorizálni, és jó a visszajelzés. Ha úgy tetszik, akkor ez felfogható akár bértárgyalásként is, mert az is elhangzik elég sűrűn, hogy az adott területre éppen jutó plusz fizetési kvótát ez alapján (is) osztják szét.

Persze ez esélyes, hogy felesleges egy mondjuk húszfős cégnél (dolgoztam olyan helyen), sőt majdnem ciki felvetni. És az eddigi közvetlen és közvetett tapasztalataim szerint tipikusan az időhúzás, kibújás, esetleg a fenyegetődzés megy.

Ha rendesen meg van beszélve... ez ugye max. annyit foglalhat magában, hogy követi az inflációt, de a magyarországi cégek kb. 95%-nál ha ilyet kérsz, akkor napokig könnyesre röhögik magukat, hogy némá, ez honnét jött... (rosszabb esetben szemrebbenés nélkül behazudják hogy természetesen, aztán majd lesz valami kibúvó).

Vagy mit gondolsz még a rendesen megbeszélés körébe?