( Raynes | 2021. 03. 20., szo – 20:34 )

Ez meg a másik. Ez a német bírósággal meg átlag emberek kriminalizálásával nagyon gáz operálni a MS-nak, meg az ilyen licenchiénáknak. Ha a MS úgy érzi, hogy kár éri, akkor tiltsa le azokat a kulcsokat, amik szerinte nem megfelelő forrásból vannak. Így aki ilyeneket vett, az simán elbukná, de nagy kár nem érné, mert nem adott érte túl sok pénzt se. Ez az egész jogászkodás csak szánalmas.

A másik, ha a MS akarná, hogy beszüntetné a forgalmazókon keresztüli forgalmazást, és vagy csak OEM lehetne venni kész új konfigurációval hivatalos MS-os partnertől, vagy csak a MS-tól közvetlenül a Store-jából. Sehonnan máshonnan. Ez nagyban leegyszerűsítené a kérdést. Persze az EU-s gyakorlat alapján még mindig nem lenne jogszerű, mert a használt licencet továbbra is el lehet adni, még mindig itt tartunk.

Igazából az van, hogy minden felhasználó megéri a MS-nak. Még a lopott totál warez is, mert abból ugyan pénzt nem láttak, de legalább akkor se más OS-t használ a user, növeli a MS-os részesedést, dominanciát, hozzájárul ahhoz, hogy egy csomó fejlesztőcég meg hardvergyártó továbbra is csak Windowsra adjon ki szoftvert, drivert. Nekik az sokkal rosszabb, ha valaki inkább feltesz Linuxot, vagy vesz Macet, androidos eszközt, iAkármit, játékkonzolt, mert attól se látnak egy buznyákot se, de a hegemóniájuk is gyengül ezekkel a userekkel, mert ha egyszer felfedezik, hogy van élet a Windowson túl, akkor nincs több beetetés. Épp ezért van, hogy a Win7-8-ról történő ingyenes Win10 upgrade-elési időszak rég lejárt, de mégis megy az upgrade, a Win10 telepítő a mai napig beveszi a Win7-8-as kulcsokat, sikerrel beaktiválódik vele.