( Raynes | 2021. 03. 20., szo – 16:25 )

Ja, pont emiatt vitáztam pont ugyanebben az olcsó Win10 licenc témában egy másik kollégával, aki szintén ezt a nótát fújta, hogy végeredményben azért illegális, mert a hivatalos dobozos vagy OEM MS Store licenchez képest túl olcsó. Na, ne már, akkor ezek szerint használt hardvert is illegális venni, mert lényegesen olcsóbb lehet, mint a vadi új.

A németek helyében nem vergődnék ezen. Ha majd születik az ügyben olyan jogerős német bírói ítélet, aki igazad ad ezeknek a licenchuszároknak vagy a MS-nak, akkor majd foglalkozni kell vele, de akkor is olyan szinten, hogy az EU előtt megtámadni, hogy kifejezett EU irányelvvel ellentétes, mert már az EU hozott ebbe a témában döntést, hogy már pedig igenis legálisak a használt meg újrahasznosított OEM licencek, hiába nem tetszik ez a MS-nak.

És ez nem csak a MS-ra vonatkozik természetesen, hanem az Ó Rák Kell, meg a Valve és a többi multi lekorlátozott szutykaira is, amik előre kizárják a licencszerződésben, hogy később eladd a licenced.

Illetve én a Windows-felhasználóknak is azt szoktam tanácsolni, hogy inkább linuxozzanak, ha egy mód van rá. Hacsak nem kell valami olyan életbe vágó munkavégzéshez (ami Win only szoftveren vagy driverrel fut), akkor ne vegyenek Windowst, ugyanis azzal, hogy megveszik, azzal támogatják a MS-tot ebben az agresszív, lehúzó, fogyasztóellenes, az usert semmibe vevő hozzáállását, támogatják a monopóliumát, végső soron saját magukat szopattatják meg, magukat hagyják megzsarolni, megalázni. Persze, aki mazohista, meg elvtelen-gerinctelen, annak hajrá, fizessen érte, szenvedjen ezekkel a problémákkal, vagy éljen fenyegetésben, legyen csak német bíróság meg náci licenchiénák által kriminalizálva.