( Adamyno | 2021. 03. 09., k – 18:58 )

Nem tartom jó ötletnek, hogy minden online legyen. Egyrészt a nagyméretű videó fájlokat állandóan fel-le töltögetni... nem mindenkinek van gigabites netje. De még csak 100 megás sem. Nálunk a 20/2-nek örülni kell. Ha meg offline akarsz ilyet csinálni akkor mi a ló...sznak még egy webszerver is alá. Azt veszem észre, hogy manapság nem azért veszünk erősebb vasat mert a régin nem futna el amit akarunk, hanem mert a programozók elkényelmesedtek és az optimalizáció, hatékonyság, erőforrásmenedzsment lassan kihaló fogalmak.

Az ffmpeg egy jó példa erre. Még grafikus felülete sincs, de minek? Jól beparaméterezed és egyszerűen megcsinálja amit kérsz. Parancssoros videó vágó.... kicsit emésszük :) De indexelni is lehet vele.

A webes alkalmazásoknak is megvan a helye. Főleg ha egy oldal reszponzív és normálisan használható mindenféle méretű kijelzőről, mindenféle OS-ről és mindenféle böngészőből. Utóbbit már nem is olyan nehéz megvalósítani mert lassan már csak 2 szereplős lesz a piac. 

Én örülök, ha offline is elérhetek bizonyos szoftvereket. Ilyen egy komolyabb CAD, 3D printer szoftvere, különböző IDE-k, videó/audió editáló szoftverek, néhány játék, adatvisszaállító és különböző rendszerprogramok, office csomag stb.