( Charybdis | 2021. 03. 09., k – 11:48 )

Ezt már próbáltam nemrég, az a baj, hogy sokszor lefagy a program. Az Ubuntu szoftverközpontból telepítettem. Lehet akkor ezt az appimage verziót kéne próbálni.

A szoftverközpontban is elég sok rossz vélemény van az OpenShotról, hogy nem túl stabil program. Mondjuk az összes többi linuxos videószerkesztőről is mind rossz vélemények vannak :)

Lehet tényleg ez a jövő, hogy minden web alapú lesz. Engem meglepett, hogy már egy komolyabb videószerkesztőt is meg lehet csinálni tisztán web alapon, tehát hogy csak webböngésző kell hozzá, semmi más, és megy minden platformon.

Lehet, hogy inkább a szabad szoftver közösségnek is a web alapú fejlesztés felé kéne elmozdulnia? Attól még lehet valami szabad szoftver, hogy szerveroldalon fut. Ha valaki akarja, akkor letölti és telepíti saját szerverre. Ha nem akarja, akkor fizet a kész megoldásért egy kisebb összeget. Így legalább hatékonyan finanszírozni is lehetne az adott projektet.

Pl. én szívesen fizetnék mondjuk az OpenShot-nak, ha menne tisztán webböngésző alatt, telepítés nélkül, és adnának mellé némi támogatást is ha kérdésem lenne. Aztán aki meg ezt nem akarja, telepíthetné saját magának is ingyen.