( Charybdis | 2021. 03. 09., k – 09:52 )

Mivel elcseszett a választási rendszer, nincs más választás, mint hogy összesen 2 tömb versengjen egymással. Jelen esetben Fidesz vs. nem-Fidesz. Bármilyen más felállás a Fidesz kétharmados győzelmét hozza.

Úgy csodálkozol ezen, mintha nem Orbán vezette volna be ezt a választási rendszert. Eddig is össze kellett volna már állnia az ellenzéknek, inkább az a megdöbbentő, hogy csak most jöttek rá erre a nyilvánvaló matematikai törvényszerűségre.

Első körben írni kéne egy arányosabb választási törvényt. Drasztikusan kevesebb egyéni körzet kéne, hogy ne a győztes mindent visz elv érvényesüljön. És akkor lehetne arra a pártra szavazni, aki neked szimpatikus.

Jelenleg nem lehet arra a pártra szavazni, aki neked szimpatikus, mert akkor a Fidesz nyer kétharmaddal. Ilyen elcseszett a mostani rendszer.

De ez az ellenzéki koalíción hüledezés annyira átlátszó dolog, mint amikor megvonják a pénzt Budapesttől, aztán minden fórumon nyomatják, hogy Karácsony alkalmatlan, csődbe viszi Budapestet.

Összeállt az ellenzék, aztamindenit! Hát persze hogy összeállt, mivel a választási matematika miatt nincs is más választás. Én azon hüledezek, hogy eddig voltak olyan hülyék és nem álltak össze.

Én nem mondom hogy jó ez a választási rendszer, szerintem sem normális, hogy 6 pártnak kötelezően össze kell állnia, különben garantáltan Fidesz kétharmad jön.