( TCH | 2021. 03. 07., v – 10:34 )

Mondhatod nyugodtan, hogy miért nem fejlesztenek ki mindegyik fenti jelenség ellen valami gyógyszert, de nem hiszem hogy akár távolról is felfognád, hogy ez mennyire nehéz feladat, ha egyáltalán lehetséges.

Pont azért kéne erőforrásokat beleölni, mert nehéz. Aki odakerül, azon az oltás már nem segít és amúgy is van, akit nem lehet oltani.

Egy preventív módszer nem működik, ha az esemény után próbálják alkalmazni? :D surprised_pikachu.jpg

Kezdi elveszteni a komolyságát a társalgás. És kikerülted a lényeget. Mit csináljon, aki már odakerült? Oltsák be?

Amit lehetett azt párhuzamosítottak. Ez a kb. 1 év lehet a minimum, ahogy egy teljesen új oltást ki lehet fejleszteni.

Inkább, amit lehetett elsumákoltak. Már nem tudom, hol olvastam, hogy hány szabályt szegtek meg a tesztelések lerövidítésével, csak most a krízis miatt szemet hunyt felette mindenki.

Volt már, hogy csak egy vizsgálatra mentem fogorvoshoz, de tömés lett a vége. :)

Határozottan kezdi elveszteni a komolyságot a társalgás. És ismét kikerülted a lényeget, az oltás nem is vizsgálatnak indul. Az egy invazív beavatkozás, ami az allergiás reakciók és a későbbi egyéb mellékhatások miatt akár drasztikus is lehet.

2%-os halálozási arány 50-ből 1-et jelent. Ha évente lesz egy új variáns, akkor válassz ki évente 50 ismerősöd közül 1-et, aki idén meghalljon ebbe idejekorán. Csak aztán valaki ne pont téged válasszon ki. Mi van ha úgy mutálódik egyszer, hogy a kisgyerekekre lesz sokkal halálosabb? Nem lenne tanácsosabb inkább megelőzni ezt és most kiszorítani a járványt.

A társadalomnak nem okoz gondot az ekkora halálozási ráta. Csinálhatsz belőle egyéni kérdést, csak akkor megkérdezem, hogy a tönkrement emberekből miért nem csinálsz? Azok nem fontosak?

Kifelé bármennyire is hülyének mutatják magukat ezek a vezetők, vannak nekik is szakembereik. Legfeljebb nem veszik nagy dobra majd az oltást, de ők is használni fogják.

Nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy tőlük hiába is várod, hogy csatlakozzanak egy kollektív fellépéshez. Az, hogy sutyiban maguk között oltanak, az nem jelenti azt, hogy együttműködnek.

Ők csak a többiekben bízhatnak, hogy kialakul a nyájimmunitást.

Azaz: le vannak szarva, mert nem lehet nekik oltást eladni?

Valóban milyen jó lenne, és fejlesztenek kezeléseket is folyamatosan, de ez _nem_ megoldás a járványra, hiába nem akarod elfogadni. Ha már kórházba kerül valaki, akkor sok esetben az a kérdés, hogy mekkora életminőség csökkenés mellett lehet esélye a túlélésre a betegnek.

Valamivel feljebb belinkeltem egy tanulmányt, ahol ugyanannak a csoportnak az egyik felét kezelték és 50-ből 1 ember került intenzívre, de ő is megmaradt, míg a kezeletlen 26 fős csoport-ból 13 került intenzívre és 2 bele is halt. Egyszóval nem olyan biztos, hogy nem lehet olyan kezelést kialakítani, amivel az életminőség csökkenés elkerülhető lenne.

A cukorbetegség szövődményei miatti láb-amputáció is egy kezelés, ami megmentheti a beteg életét. De talán a beteg inkább a preventív módszert választotta volna, mint ezt a "kezelést".

Gyógyszer-amputáció. Alma-körte. No comment.

Semmi, mert úgy állítják be a dózist (ezért van néha ismétlő oltás), hogy ne okozzon komoly gondot, csak a megfelelő immunválaszt váltsa ki.

Magyarul túl lehet adagolni. Köszi, hogy végre elismerted. Akkor most már csak az a kérdés, hogy hány "kör" után érjük el ugyanazt a hatást. A gyógyszerek is tönkrevágják egy idő után az embert, ha folyamatosan kapja őket.