( RaptoR | 2021. 03. 07., v – 08:12 )

És az izraeliek? Ők már beoltatták magukat, ha oda eljut a dél-afrikai variáns, akkor vakcinázhatják újra magukat?

Remélhetőleg nem kell. Meglátjuk mi lesz a gyakorlatban, mindenki nagyon kíváncsi rá.

 

a politikai és egyéb törésvonalak mentén szép kis vakcinaháború keletkezett

Mert egyelőre kevés a gyártókapacitás, azaz sokkal nagyobb a kereslet, mint a kínálat. Ha több régió saját magának tudná gyártani az oltást, az egészen más helyzet lenne. Meg pár hónap múlva meg is fordulhat a helyzet, mivel mindenki több oltást rendelt, mint amennyire szüksége lesz.

 

Véletlenül sem azért, mert így kevesebbszer kell terhelni az immunrendszert és mindenféle egyéb kemikáliát bevinni?

Nyilván emiatt is. Azonban összességében ugyanannyi típusú antitestet kell legyártania.

 

vajon egy COVID oltás után mennyi az immunrendszer regenerálódási ideje?

Ezt nem hívnám regenerálódásnak, hiszen nem sérül az immunrendszer, csak végzi a dolgát. Edzés közben az izomrostok elszakadnak, helyükre erősebbek épülnek be, de ehhez szükség van regenerálódásra. Az immunrendszernél inkább arról van szó, hogy az első adag hatására lehet nem keletkezik elég antitest. A vakcinában található antigén mennyisége limitált. Ezért van jó néhány vakcinából ismétlő oltás, hogy második körben a két kisebb dózisú oltás összességében már megfelelő mennyiségű antitestet indukáljon. Ez jobb megoldás mintha elsőre akkora dózist kapnának a páciensek, ami pár embernél már nagyon heves mellékhatásokat okozhat.

 

a mutáció mögött természeti törvényszerűség van, csak nem ismerjük, ezért tűnik véletlennek

A tapasztalat nem ezt mutatja. Azon a szinten, ahol a mutációk végbemennek a genetikus anyagon, már rég az elemi fizikai törvények uralkodnak. Megmondani, hogy hol fog mutálódni egy gén kb. ugyanaz a kérdés, mint megjósolni egy kis mennyiségű sugárzó anyagnál, hogy melyik atom fog elbomlani a következő pillanatban. De ha mégis létezne ilyen törvényszerűség, nem változtat azon, hogy a genetikus anyag se "tud" róla, szóval számára ugyanúgy random lesz a folyamat, ezáltal előnyös és hátrányos mutációk is létrejöhetnek.

 

de egy elméletet politika miatt kizárni a lehetséges magyarázatok listájáról több, mint veszélyes.

Nem azt mondtam, hogy mindegyik hasonló elméletet CCP-ellenes szerzők írtak, de volt közöttük ilyen is.

 

a COVID esetén nem a vírusba halunk bele, hanem abba, amit a vírus miatt csinálunk

Ezt mondd az áldozatok hozzátartozóinak, hogy biztos valamit rosszul csináltak... 1000 véletlenül kiválasztott emberből, a saját erkölcsi normáid szerint hány halálos áldozatnak kell lennie, hogy azt mondd "a vírusba halunk bele"? Mert lehet csak arról van szó, hogy mindenki máshova állítja be ezt a szintet és nagy a szórás. Az én normáim szerint komoly a helyzet, még úgyis, hogy nem vagyok egyáltalán a veszélyeztetettek között (bár a szövődményekkel mindenki jól megszívhatja).