( TCH | 2021. 03. 06., szo – 21:11 )

Sajnos az emberek tesznek is róla, hogy senki ne akarjon segíteni a másik emberen.

Egyszer sötétben kerekeztem hazafelé és hallom, hogy egy nő segítségel valahol a sötétben, tőlem tizenegy órára, a főútról leágazó mellékutca sarkán. Odamegyek, látom, hogy egy faszival viaskodik, aki rajta fetreng. Rászóltam (mármint a fószerra), hogy na, ezt kurwa sürgősen abba lehet fejezni és azzal a rössel telegrácsolni kezdtem a szonikoknak. A faszi feltápászkodott a tyúkról, kiállt a fénybe és elkezdett a zsebében kotorni. Ugyan valamivel nagyobb voltam nála, de egészségileg már le voltam robbanva, 25+ kilót fogytam nem zsírból, ráadásul, ha kést vesz elő, akkor az pláne nem lesz vicces.
A faszi azonban legnagyobb megrökönyödésemre egy személyit kapart elő és részegen nyünnyögött nekem valamit. Aztán egy idő után leesett, hogy azt kérdezgeti, hogy polgárőr-e vagyok, vagy miféle; a baromállatja a sárga mellény miatt hatósági személynek nézett (nem tudom, hogy ki találta ki, hogy a bicikliseknek hordania kell, de innen is sör). A biztonság kedvéért azért rácsörögtem a két sarokra lévő öcsémre, hogy jöjjön már oda "erősítésnek", aztán megvártuk a zsarukat.
Amikor kiérkeztek, kikaparták az átvitt értelemben és szó szerint is elázott nőt az árnyékból, aztán gyorsan elkezdték kikérdezni őt is, meg a fószert is és itt jön a poén: a pasas és a banya egybehangzó elmondásából kiderült, hogy itt szó nem volt arról, hogy ez a részeg pancser bántani akarta volna ezt a hülye banyát (mert egyébként az volt), hanem a vasorrú bába picsarészegen mágneslapnak nézte a vízelvezető árok fenekét, ez a részeg majom meg kihúzta a vízből. A nő meg legott felkínálta magát neki, csak miután nekiláttak a dolognak, inkább meggondolta a dolgot és segítségelni kezdett, mert fő a konzisztens gondolkodás, csak hát a másik az alkoholnak és egyéb kémiai okoknak köszönhetően már autopilot módban volt. Nabazmeg... A fickóról egyébként kiderült, hogy körözték, így aztán kattant is a bilincs és vitték, ők tudják hová... Öcsémmel azóta ezen röhögünk, hogy körözik ki tudja hány gaztettért és egy "jótett" miatt kapják el.

Egyébként a banyát konkrétan ismertem is, akárhányszor láttam mindig részeg volt, egy napon pl. a járdán eltaknyolva találtam meg és sipákolt, hogy nem tud felállni. Nem tudom már, hogy hányan mászkáltak épp arra, de nem segítettek neki. Hozzányúlni nem mertem, nehogy kárt tegyek benne, ki tudja mije törött el (meg elkapni se nagyon akartam semmit), de a mentőket kihívtam rá és megvártam, amíg megjönnek. Egész végig engem szapult válogatott trágárságokkal és gyönyörű bierlandi akcentussal, hogy hagyjam őtet békén. A mentősök már ismerhették, mert a főnökük meglehetősen emelkedett hangerővel kommunikált vele, aztán felparancsolta a földről és érdekes módon fel tudott állni.

Érdemes az ilyeneken segíteni?