( _Franko_ | 2021. 03. 06., szo – 19:55 )

De. Beismerted, hogy lehet, aztán közölted, hogy de akkor is bonyolult.

Hát igen, életet gyártani bonyolult, de vélhetően nem lehetetlen. Szerinted ott tartunk biotechnológiában, hogy immunsejteket tudunk gyártani?

Nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy hogy alakulhatnak ki olyan rejtőzködő gócpontok, amik nincsenek rajta a térképen.

Ha vannak ilyenek, akkor elszabadult a járvány, mert ezek a gócpontok nincsenek karanténban. Ha egy olyan fertőzött van, aki a tesztelésbe beleesik, akár azért mert úgy érzi, hogy szükséges, akár azért, mert kórházba kerül, akár azért, mert reprezentatív szúrópróbán kiderül, akkor a góc teljes egésze felderítődik a kontaktkutatás során. Ha az zavar, hogy az antitest teszt 71 százalékos, akkor is lesz sok ezer emberből sok ezer, akiknél kiderül, hogy fertőzött volt vagy még mindig fertőzött. De ilyenek nem derültek ki egyik olyan országban se, ahol korrekten végzik a munkájukat az epidemiológusok...

Magyarul van egy aggresszívan mutálódó vírusunk, ahol nincs kellő átoltottság és ezért nem működnek ellene a vakcinák. Olyan ismerős a helyzet.

Ezért cél a közösségi immunitás, és akkor nem lesz ismerős a helyzet. Várj, innen indultunk.

Próbáld meg inkább végre lassan elolvasni: a rezisztencia csak a kezelés megkezdése után tud kialakulni, kezelni viszont azt fogom, akiről kiderült, hogy COVID-pozitív és azzal nyitunk, hogy karanténba pakoljuk, a kezelést pedig addig folytatjuk, amíg a vírus kipusztul belőle. Ennek megfelelően érdektelen, hogy a maradék 95 emberrel mi lesz, mert őket nem kezelték, tehát bennük nem is alakulhat ki rezisztencia a gyógyszerre.

Elvileg akkor egyetlen olyan baktérium és vírus sincs, amelyik rezisztens lett. Gyakorlatilag mégis vannak rezisztens baktériumok és vírusok. Miért?

De nem tud átugrani, mert a gazdatest karanténban van! Tényleg nem érted? COVID +, karantén, kezelés (innentől alakulhat ki a rezisztencia), kezelés amíg elfogy a vírus (nem alakult ki rezisztencia).

De te most egy komplett legnagyobb fokozatú biohazard laboratóriumot álmodsz egy közönséges kórházba, ahonnan nem tud kijutni a külvilágba egy vírus sem, mert túlnyomásos ruhában dolgoznak csökkentett légnyomású térben, komplex légszűrő és légkezelő rendszerrel. Úgy gondolod, hogy a jelenleg kórházban ápolt ~6000 embernek lehet ilyet építeni? Mennyibe kerülne?

Aha, tehát pont azoknál az embereknél, akiket koronagyilokkal kezelnek, náluk valamiért nem fog működni a karantén, hanem átugrik róluk a fertőzés a szomszédba, természetesen már gyógyszerrezisztensen. Kérdem én, akkor minek is zárjuk be az embereket a lakásukba, ha nem működik a karantén?

Hogy lassítsuk a járvány terjedését. A karantén nem olyan, hogy nem juthat ki vírus, hanem olyan, hogy lényegesen kevesebb jut ki, mintha nem lenne.

Akkor hogy jutott el Egyiptomtól Rómán át Indiáig? Az, hogy világméretű járvány nem volt, az nem jelenti, hogy járvány sem volt, csak nem tudunk róla, mert nem dokumentálták.

Egyedi esetekkel, szerinted világszintű járvány, ha van egy-egy eset egy vírusból? Mi a definíciód a világszintű járványra?

Hiába csűröd-csavarod, a polio nem mutálódik olyan aggresszíven, mint a korona és nem csak azért, mert akkora világjárvány nem volt belőle.

Te próbáld csűrni-csavarni, holott nem volt a XIX. század előtt világszintű járvány, idéztem is arról az oldalról, amit bizonyítékként hoztál fel.