( TCH | 2021. 03. 06., szo – 19:18 )

Nem volt az kitérő válasz.

De. Beismerted, hogy lehet, aztán közölted, hogy de akkor is bonyolult.

És az hogy befolyásol mit? Ettől elszabadult a járvány Ausztráliában?

Nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy hogy alakulhatnak ki olyan rejtőzködő gócpontok, amik nincsenek rajta a térképen.

Nem, az influenza ilyen, a tavalyi oltás az idei törzsek ellen kevésbé véd. A tavalyelőtti még kevésbé. Mert soha meg se közelítette a közösségi immunitást az átoltottság, tehát van lehetősége mutálódni.

Magyarul van egy aggresszívan mutálódó vírusunk, ahol nincs kellő átoltottság és ezért nem működnek ellene a vakcinák. Olyan ismerős a helyzet.

Próbálom lassan leírni: ha 100 emberből 80 embert megfertőz tünet nélkül, 15 embert enyhe tünetekkel, 5 ember súlyos tünetekkel és te ezt az 5 embert kezeled, akkor a többi 95 emberben nem terjed? Ők nem fertőznek? Bennük nem mutálódik?

Próbáld meg inkább végre lassan elolvasni: a rezisztencia csak a kezelés megkezdése után tud kialakulni, kezelni viszont azt fogom, akiről kiderült, hogy COVID-pozitív és azzal nyitunk, hogy karanténba pakoljuk, a kezelést pedig addig folytatjuk, amíg a vírus kipusztul belőle. Ennek megfelelően érdektelen, hogy a maradék 95 emberrel mi lesz, mert őket nem kezelték, tehát bennük nem is alakulhat ki rezisztencia a gyógyszerre.

Ha rezisztencia alakul ki, akkor nem pusztul ki, ha pedig bármilyen véletlen okból átugrik egy másik gazdatestre és kijut, onnan ugrik az a gyógyszer, amit használtál.

De nem tud átugrani, mert a gazdatest karanténban van! Tényleg nem érted? COVID +, karantén, kezelés (innentől alakulhat ki a rezisztencia), kezelés amíg elfogy a vírus (nem alakult ki rezisztencia).

És erre bizony rengeteg példa van, mert nem lehet a legnagyobb fokú biohazard védelemmel dolgozni. Ennek a realitását te végiggondoltad?

Aha, tehát pont azoknál az embereknél, akiket koronagyilokkal kezelnek, náluk valamiért nem fog működni a karantén, hanem átugrik róluk a fertőzés a szomszédba, természetesen már gyógyszerrezisztensen. Kérdem én, akkor minek is zárjuk be az embereket a lakásukba, ha nem működik a karantén?

Nem volt járvány a XIX. század előtt.

Járványról kérdeztem, nem előfordulásról. Két teljesen külön dolog.

Akkor hogy jutott el Egyiptomtól Rómán át Indiáig? Az, hogy világméretű járvány nem volt, az nem jelenti, hogy járvány sem volt, csak nem tudunk róla, mert nem dokumentálták. Hiába csűröd-csavarod, a polio nem mutálódik olyan aggresszíven, mint a korona és nem csak azért, mert akkora világjárvány nem volt belőle.