( TCH | 2021. 03. 06., szo – 16:53 )

Ha megengeded az implicit definíciót, akkor úgy definiálnám a "jelentős"-t egy betegségnél, hogy USA adna rá csilliárd dollárnyi kutatási pénzt, hogy a szövődményeket vizsgálják, még akkor is ha létükről pár hónapja még nem is tudtak.

Hát ha az megengedett feltételezés, hogy a fertőzéseket felszorzó szakértők azért adták az egy nagyságrenddel több fertőzöttről szóló becsléseket, mert érdekükben állt, akkor remélem nekem is megengedett a feltételezés, hogy az USA arra ad pénzt, amihez üzleti érdeke fűződik.

Ezeket honnét vetted? Én ezzel teljesen ellentétes eredményeket láttam eddig.

https://www.nbcnews.com/news/world/fight-against-covid-19-variants-south-africa-lesson-world-n1258319
http://www.openaccessgovernment.org/south-african-mutation/103147/
http://www.openaccessgovernment.org/the-south-african-mutation/104072/
A vakcinák a megváltozott tüskefehérje miatt csak csökkentett hatásfokkal bírnak, azonfelül felütötte a fejét az újrafertőződés.

Ez igaz, csak sejtések vannak, ezért kutatják most csillió dollárból a témakört. De önmagában a gépi lélegeztetésnek is van egy rakás kellemetlen mellékhatása, ezért is alkalmazzák csak végső esetben. Ha csak ezt megelőzi a vakcina, már akkor is megérné.

De nem az a baj, hogy a lélegeztetőgépet megússza valaki a vakcinával, még akkor is, ha egy új variánst kapott el, hanem az, hogy fél év múlva megint lehet oltani. Szerinted meddig fogja bírni az emberek egészsége, ha félévente beléjük nyomnak egy dupla korona oltást? Meddig fogja bírni, ha nem két-három variáns lesz per félév, hanem húsz? Meddig fogja bírni, ha kapunk még pár ilyen vírust, mint a korona?