( TCH | 2021. 03. 06., szo – 15:46 )

Nem kell, mert nincs belőle világméretű járvány (= nem mutálódik, mert nem terjed). Ha ugyanekkora polio járványok lennének, mint SARS-CoV-2, akkor abból is lenne több mutáció.

Tehát: jó megoldás rá a vakcina.

Pár ezres mintán meg kiderül, hogy ez statisztikai hiba volt.

Igen? Hol? Forrás?

De amúgy nem te degradáltad korábban, hogy mennyi mintán volt valami észrevétel? Dehogynem: "Egy 177-es csoport egyharmada "fáradtságra" panaszkodik, aminek könnyen lehet, hogy köze nincs a COVID-hoz és ez súlyos szövődmény?"

Mi ez a kettős mérce?

Remélem érzed, hogy van egy kis különbség aközött, hogy egy kettéosztott embercsoport kezeletlen feléből 50% intenzívre került és meghalt és aközött, hogy egyesek panaszkodnak, hogy fáradtak. Remélem érzed.

Hogy a viharba ne számítana a mutációk száma a kezelések kapcsán?! A gyógyszer-rezisztencia mond valamit? Mit kezdesz azzal a helyzettel, amikor a mutáció rezisztens lesz a kezelésre? Hirtelen keresel egy új gyógyszert?

Az megvan, hogy a gyógyszerrezisztencia csak úgy alakulhat ki, hogy ha a vírus már találkozott a gyógyszerrel? Ergo, csak akkor fejlődhet ki egy gyógyszerre rezisztencia, ha valakit szarul kezeltek vele és nem irtották ki teljesen a betegséget. És az megvan, hogy ez nem is minden gyógyszerre áll meg? A thapsigarginra pl. nem alakulhat ki rezisztencia.

Oké, akkor 92 ezer pontosan ismert eset helyett 94 ezer eset van? Ez mégis mennyiben módosítja ez lényegesen a halálozási arányokat?

Honnan veszed, hogy összesen 2000 csendes terjesztő van?

Miért is? Találunk egy fertőzöttet x városban, miért is kellene minden lakost letesztelni az országban? Miért nem elég azokat, akikkel a fertőzött találkozott?

Mert ahol senkin nem jönnek ki tünetek, ott sosem derül ki, hogy fertőzés volt. És 80% tünetmentesség és 15%-os enyhe tünetek mellett minden további nélkül kialakulhatnak ilyen csoportok.

Miért nem a megelőzésre koncentrálunk? A járványos gyermekbénulás kezelésére se koncentrál senki. Mert megelőzhető. Te valami kifordított logika alapján tünetet akarsz kezelni.

Te tényleg nem érted? A járványos gyermekbénulásnál működnek a vakcinák, mert beoltottunk vele mindenkit és el van intézve a továbbiakban. Itt meg mindenkit lehetne újra és újra oltani. Ott meg tudod előzni, itt meg nem. És nem tünetet akarok kezelni, hanem a betegséget legyőzni. Te vagy az, akinek kalapács van a kezében és mindent szögnek nézel. Az influenza ellen sem értünk el semmit a vakcinával.

Nem, nem érdektelen.

De, ld. fentebb.

Csakhogy ez nem igaz, mert a mutációtól lehet rezisztens arra az anyagra, ami most még ráadásul nem is ismert.

Na, arra befizetek, hogy kvázi véletlenszerűen pont úgy mutálódjon egy vírus, hogy rezisztenssé váljon egy anyagra, amivel nem is találkozott! Arra befizetek... (A wikipedia-n leírják, hogy hogy alakulhat ki és ilyen még csak távolról sincs benne, hogy csak úgy kialakul véletlenszerűen egy anyagra, amivel sose találkozott.) Mindezt úgy, hogy vannak anyagok, amikre nem képes rezisztenciát kifejleszteni.

Csökkennie kellene az új eseteknek, nem növekednie, márpedig a cseheknél úgy növekszik, mint soha eddig. A nyájimmunitásnál teljesen el kellene tűnnie.

Csakhogy már bizonyított, hogy vannak szép számmal újrafertőződések is.

Mert nem hagytuk világméretű járvánnyá nőni. Azért.

A polio-t??? Már az ókorban is ismerték... Szerinted akkor foglalkoztak ilyesmivel? Ez hogy jött ki?