( TCH | 2021. 03. 06., szo – 14:33 )

Nem, ami polio-ból három, az koronában még egy. Variáns != mutáció. Próbáld egy kicsit értelmezni, megvárom.

Hiába lovagolsz itt a mutáns és variáció közti különbségeken, nem fogod tudni elterelni: a poliora nem kell félévente új hatóanyagot kifejleszteni és nem kell félévente újraoltani minden egyes emberi lényt. Mondhatnám, hogy te meg ezt értelmezd, de pontosan tudom, hogy nagyon is jól érted.

A javaslatod vágyálom. Mintha azt kérdeznéd, hogy miért nem helikopterrel tömegközlekedünk. A vakcinák működnek, bármennyire is nem tetszik.

Még egyszer nem bírtál érdemi indoklást adni, hogy amikor már látszik, hogy félévente kéne oltani ellene, akkor hogy működhetne... Ami meg a vágyálmot illeti, tessék egy kutatási eredmény: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7456194/

Of 50 patients treated with calcifediol, one required admission to the ICU (2%), while of 26 untreated patients, 13 required admission (50 %) p value X2 Fischer test p < 0.001. Univariate Risk Estimate Odds Ratio for ICU in patients with Calcifediol treatment versus without Calcifediol treatment: 0.02 (95 %CI 0.002−0.17). Multivariate Risk Estimate Odds Ratio for ICU in patients with Calcifediol treatment vs Without Calcifediol treatment ICU (adjusting by Hypertension and T2DM): 0.03 (95 %CI: 0.003-0.25). Of the patients treated with calcifediol, none died, and all were discharged, without complications. The 13 patients not treated with calcifediol, who were not admitted to the ICU, were discharged. Of the 13 patients admitted to the ICU, two died and the remaining 11 were discharged.

Azaz: 50-enen kaptak calcifediol-t, 26-an nem, az 50 emberből egy került intenzívre és túlélte, a 26-ból 13 került intenzívre és kettő bele is halt. És ez csak egy példa volt. Nem vágyálom.

Mert attól nem lesz kevesebb a mutáció. Ezt még egy órája te is le tudtad írni:

Kezded összemosni a dolgokat; én hol írtam, hogy a kezeléseket a mutációk számának csökkentése miatt kéne erőltetni? Én azt írtam, hogy azért kellene olyan kezeléseket kifejleszteni, amikkel kordában tartható a kialakult fertőzés, mert akkor érdektelen, hogy hány mutációja lesz; hacsak nem változik meg annyira drasztikusan, hogy az ellene adott kezelés hatástalan lenne, de ahhoz nagyon nagyfokú mutáció kellene. A fertőzések és mutációk korelálását a vakcina hatékonytalanságára hoztam példának.

Az 10 ezer embernél 1500 enyhe és 500 súlyos tünet. Azt próbálod eladni, hogy 2000 ember közül egy se lesz, akit letesztelnének, ezzel lebuktatva 10 ezer kontakt személyt.

50 milliós lakosságból 2000 tünetmentes COVID fertőzött nekem nem tűnik lehetetlennek. Egyébként kezd az egész átmenni játékba a számokkal.

Megmagyaráznád, hogy például egy gyilkosságnál miért kellene az ország minden lakosától DNS mintát venni? Miért nem elég azoktól, akik a tett helyszínén voltak a tett időpontjában?

Gizike, gőzeke.

Mert egyrészt nincs még működő kezelés

Na, ezen lepadlóztam... 2020 elején meg működő vakcina sem volt, akkor ezen logika mentén kár volt a vakcinálba időt, munkát és pénzt ölni, nem? Jajj... Pont azért kéne gyúrni a kezelésekre, mert abból még nincs olyan, amit ténylegesen be lehetne vetni, csak biztató részeredmények vannak.

másrészt ettől mutációk keletkeznek, amelyek újra letarolják a már átesett népességet.

Ld. feljebb: ha kordában tartható a kialakult fertőzés, akkor érdektelen, hogy hány mutációja lesz.

És miért ne a megelőzéssel foglalkozzunk?

Mert nem előzöl meg semmit. Jön az új variáns, jöhet az új oltóanyag, de mire itt van, addigra itt a még újabb variáns. A kezelések szempontjából mindegy melyik variánst kaptad el, mert a tüskefehérjéjének semmi köze nem lesz ahhoz, hogy milyen anyagtól döglik meg.

Nem, nem elképzelhetetlen, csak látszania kellene már az új esetek számán, hogy nincs kinek továbbadni, mert minden 10 emberből 3 már védett.

Az előbb még 70%-os átoltottság kellett volna a nyájimmunitáshoz, hogy lett ebből hirtelen 30%?

És akkor a polio eseteket miért nem így számoljuk? Szorozzunk ott is látatlanban, akkor nem 2 százalék a halálozás, hanem 0,2 százalék. Mi a logikai megfontolás abban, hogy bármihez hasonlítjuk a Covid-19 eseteket, azt elfogadjuk felülbecslés nélkül, de a Covid-19 felülbecsülendő 5-10-20x szorzóval. Miért?

He??? Én hol mondtam a polio fertőzések számosságával vagy a halálozási arányával kapcsolatban bármit? Te miről beszélsz? Én azt mondtam, hogy az ellen azért jó az oltás, mert nem kell mindenkit félévente rommáinjekciózni az oltóanyagával.

Milyen szerencse, hogy nem rajtad múlik ez a dolog, hogy mit látsz vagy mit nem látsz.

És milyen szerencse, hogy rajtad sem. Egyébként ezzel baromira nem cáfoltad amit a vakcinák hatásosságáról mondtam, csak szólok; ez egy idevetett "bekaphatod" volt, nem érv.