( TCH | 2021. 03. 06., szo – 13:50 )

Nem, nem tagadtam. Azt mondtam, hogy abból a szempontból csak egy SARS-CoV-2 variáns van, amilyen taxonómia szerint polio vírusból három variáns van.

Továbbra is kerülgeted a tényt, hogy akár egy, akár három, többszáz év alatt ennyi. Koronából meg másfél év alatt a sokadik.

Ez vágyálom, nem megoldás.

"Megoldásról" te beszéltél, én javaslatról, egyébként meg semmivel nem nagyobb vágyálom, mint az, hogy a nem működő vakcinálásokkal állítsunk meg egy változó járványt. Egyébként konkrét cáfolatot még egyszer sem adtál, hogy miért is nem jó, ha a kezelésekre gyúrunk.

Elő, de akkor csak 21 emberről beszélünk, akiknél elhalt a járvány, de ha statisztikát nézünk, akkor a 21. ember kórházba kerül és miatta letesztelik azt a 20 embert, akiknek nem volt tünete.

Ismert statisztikát.

92 ezer esetük van összesen, ehhez képest 3 millió tesztet végeztek.

Akkor 51 millió teszthez mennyi fertőzött tartozhat?

És mennyi ilyen gócpont van, ahol mindenki tünetmentes és úgy adja tovább, hogy azok is tünetmentesek és senki nem kerül kórházba, hogy leteszteljék és ezzel feltárják a gócot?

80%-os tünetmentesség és 15% enyhe tünetek mellett? Hát, elég sok fordulhat elő.

Ezt ők állítják.

Azt, hogy 100%-os a vírusfelderítettség? Ezt hol állították? Mert ahogy nézem, ők azt állították, hogy 3.5 millió embert teszteltek le, nem azt, hogy 100%-os a felderítettség.

De nézhetjük Új-Zélandot vagy Ausztráliát is, ahol napi egy-egy új eset van jelenleg, és ugyanaz a case fatality ratio: 1-3 százalék közötti.

Még mindig napi egy-egy új ismert eset. Egyébként nagyon leragadtunk az ezrelék/százalék kapcsán, holott már a legelején mondtam, hogy ha el is fogadjuk a 2%-os rátát, az még mindig 2 ember a 100-ból és ennek ellenére nem ezt a kettőt akarjuk kezelni, hanem a maradék 98-at (egyelőre!) félévente oltani, miközben 1/3-a nem is oltható.

Elolvastam, sőt, erre írtam, hogy ha egy nagyságrendi az eltérés, akkor a cseheknél a lakosság 120 százaléka már fertőzött, USA esetén meg a lakosság 90 százaléka, holott mennek felfelé a számaik.

A nagyságrendi nem feltétlen jelent homogén tízszeres szorzót. Nem elég, ha mondjuk adott területen 6-7x annyi fertőzött van? Az ismert ráta 1.6%, azt még kettővel osztva is bőven 1% alatti eredményt kapunk. És annyira elképzelhetetlen, hogy a járványt katasztrofálisan kezelő cseheknél mondjuk 3 millió fertőzött legyen?

És engem vádolsz azzal, hogy nem olvasom el, amit írsz?

Hát amikor hatodjára kérdezed meg, amit már ötször leírtam, vagy nem arra válaszolsz, amit írtam...antivaxxerezés pláne. Nagyon is támogatom az oltásokat, ha van értelme, de jelen pillanatban azt látom, hogy kb. ugyananakkora hatásfokkal bír, mint az influenzánál.