( _Franko_ | 2021. 03. 06., szo – 13:28 )

Ezt mondtam az elején, akkor azt tagadtad, most meg mégis? Egyébként mindegy, hogy egy vagy három: többszáz év alatt van ennyi.

Nem, nem tagadtam. Azt mondtam, hogy abból a szempontból csak egy SARS-CoV-2 variáns van, amilyen taxonómia szerint polio vírusból három variáns van.

Az előbb mondtam el... A már elkapott fertőzés kezelésében kéne olyan eredményt elérni, hogy ne okozzon bajt.

Ez vágyálom, nem megoldás.

21 emberből szerinted nem fordulhat elő ilyen?

Elő, de akkor csak 21 emberről beszélünk, akiknél elhalt a járvány, de ha statisztikát nézünk, akkor a 21. ember kórházba kerül és miatta letesztelik azt a 20 embert, akiknek nem volt tünete.

Ha ez így lenne, akkor nem hárommilliónál járnának már tesztelésben, hanem annyinál, amire kapacitásuk sem lehetne...

92 ezer esetük van összesen, ehhez képest 3 millió tesztet végeztek.

Mert felállhat olyan eset, hogy az aktuális gócpont 100%-a tünetmentesen vészelte át a betegséget.

És mennyi ilyen gócpont van, ahol mindenki tünetmentes és úgy adja tovább, hogy azok is tünetmentesek és senki nem kerül kórházba, hogy leteszteljék és ezzel feltárják a gócot?

És te ezt 100% bizonyossággal állítod, hogy Dél-Korea 6.86%-os leteszteltség mellett 100%-os vírusfelderítési mutatóval bír?

Ezt ők állítják. De nézhetjük Új-Zélandot vagy Ausztráliát is, ahol napi egy-egy új eset van jelenleg, és ugyanaz a case fatality ratio: 1-3 százalék közötti.

Már mondtam. Ill. nem én, hanem a belinkelt becslések: kb. egy nagyságrendi. Semmit nem olvasol el, amit írok, vagy belinkelek?

Elolvastam, sőt, erre írtam, hogy ha egy nagyságrendi az eltérés, akkor a cseheknél a lakosság 120 százaléka már fertőzött, USA esetén meg a lakosság 90 százaléka, holott mennek felfelé a számaik. Szó szerint idézném magam: "Egyébként ekkor a cseheknél már többen fertőződtek meg, mint amennyi lakos van összesen. Szóval ezek a több mint fél éves becslések eléggé elhamarkodottak voltak, mondhatni wishful thinking. USA esetén is ott járunk, hogy a tízszeres szorzó a lakosság 90 százaléka, bőven a közösségi immunitás felett kellene már járni, ennek ellenére nem csitul a járvány náluk sem."

És engem vádolsz azzal, hogy nem olvasom el, amit írsz?