( TCH | 2021. 03. 06., szo – 11:30 )

Szeretném megismerni az objektív számaidat, hogy mikor kell oltás és mikor nem. Egyelőre ott tartunk, hogy ugyanolyan számokat hozó két fertőző vírus esetén az egyiknél szerinted kell oltás, a másiknál nem kell.

Akkor kell oltás, ha működik. Ha egy vírus minden szezonban új variánssal örvendeztet meg minket, mint az influenza, akkor nem működik. A polio-t már több évszázada ismerjük, és összesen van három variánsa. A COVID-19 nincs itt még két éve sem, de már hanyadik új variánst kapjuk a nyakunkba? Ötödik? Hatodik?
Ezt is leírtam eddig, vagy ötször.

És csak olyanokat fertőz, akik nem betegednek bele? Különben ugye kiderül a konktaktok tesztelésénél, hogy mennyi a tünetmentes arány.

Akik nem betegednek bele, azok csendes terjesztők. Tömegközlekedésen, ahol többmillió ember folyik át naponta és a kontaktok száma többtízezerre nőhet, hogy deríted ki, hogy ki volt aki behozta, ha tünetmentes volt?

Ami 100 embernél már 5 esetben kiterjedt kontaktkutatást von maga után, ahol a 100 tünetmentest is letesztelik, mint kontakt személyt. Tudod, lehet ezt jól csinálni, több országban van rá jó példa.

Ld. előző pont.