( TCH | 2021. 03. 06., szo – 10:39 )

Dél-Koreában? Egyébként ekkor a cseheknél már többen fertőződtek meg, mint amennyi lakos van összesen. Szóval ezek a több mint fél éves becslések eléggé elhamarkodottak voltak, mondhatni wishful thinking. USA esetén is ott járunk, hogy a tízszeres szorzó a lakosság 90 százaléka, bőven a közösségi immunitás felett kellene már járni, ennek ellenére nem csitul a járvány náluk sem.

A világátlagot jelentősen felhúzzák azok az országok, ahol szarul kezelték a járványt, de még ha el is fogadjuk a 2%-ot, az még mindig azt jelenti, hogy 2 ember halt bele 100-ból, de a maradék 98-at is betegre injekcióznánk úgy, hogy egyrészt ők eddig is túlélték vakcina nélkül, másrészt pedig fertőzni vakcinálva is fertőzni fognak, ha az új variánsokat elkapják, az új variánsok száma pedig nem a halálesetek számával, hanem a fertőzések számával korelál.

Hát, láthatóan nincs alapja, főleg ott nincs alapja, ahol korrekt kontakt kutatás van és mindenkit tesztelnek kérdés nélkül ingyen, mint például Dél-Korea.

??? "Mindenkit tesztelnek"? Dél-Korea lakossága több, mint 51 millió ember. Dél-Koreában most Dec 15.-éig 3.5 millió embert teszteltek le. (3.5 / 51) * 100 = 6.86%. Dél-Koreában a lakosság kevesebb, mint 7%-a lett letesztelve. Itt simán megbújhat a maradék 93%-ban egy nagyságrenddel több fertőzött, szóval egyelőre ezeket a féléves becsléseket még nem lehet leírni.

Mondd, mi a te megoldásod?

Nem megoldás, hanem javaslat, de már leírtam: a már kialakult betegségek kezelését kell felfejleszteni, hogy ne kerüljenek az emberek kórházba a COVID-dal és ne terheljék rommá az egészségügyet.