( TCH | 2021. 03. 06., szo – 09:52 )

Tudtommal a dél-afrikai variáns ellen egyik sem véd olyan szinten, hogy ne kerülhess vele kórházba, de még ha ez nem is igaz, mindegynek mindegy, mert ez már csak kellő mennyiségű és mértékű mutáció kérdése, hogy mikor lesz egy olyan variáns, ami ellen tényleg egyik vakcina sem véd annyira, hogy ne tudj belehalni. Persze, majd jön az új vakcina rá, de akkor most már hetente fogunk mindenkit oltani? Akkor is ha abba döglenek bele, nem a vírusba? Ráadásul erre már sem gyártói, sem orvosi kapacitás nem lesz...
De ez is csak az egyik fele.

A másik fele, hogy attól, hogy nem halsz bele, ha elkapod, még fertőzöl; eddig is csak az emberek 4-5 ezreléke halt bele ebbe az izébe, viszont nagyon sokan fertőződtek meg; ha ez a micsoda nem fertőzte volna át a lakosság egy jelentős részét pár hét alatt, az a tizenötezer ember sem halt volna meg. És ugye az előző bekezdésben tárgyalt új variánsok feltűnésének esélye is nő a fertőzések számával.

És a harmadik fele, amiről a szál is szólt, hogy pl. a hazai lakosság egyharmada-egynegyede - írd és mondd - nem oltható, mert kiskorú, mert terhes, mert kizáró betegsége van. Velük mi lesz?

Egy olyan járványellenes eszközt próbálunk ez ellen a járvány ellen erőltetni, ami ez ellen a járvány ellen nem jó.