( end | 2021. 03. 05., p – 09:35 )

Magától nem bukott meg, csak megbuktatják a "korszerű", a kiadóknak jobban jövedelmező, de a felhasználóknak legalább többszöri megvásárolási lehetőséget biztosító online store-ok. - Egy hype-olt kényelemért cserébe lemond az emberek nagyobb része a szabadságjogainak egy korábban meglévő, újabb részéről, (t.i. a bármikor felnyúlok a polcra, és tisztán saját döntésem alapján leveszem a kedvencem és mindezt újabb megvásárlási kötelezettség nélkül.., Ráadásul, eredeti és "nem a PC-sített", újabb kori kiadásban. És igaz ez nagymértékban a DVD filmekre is.., ott még a joglejárat, és a PC-megítélés miatti visszavonások, esetleg az eredeti szinkronhangok miatt még inkább.)

(Ami fizikai adathordozón a birtokomban van, az mondhatom a sajátoménak. És ez egyszerűen jó érzés. - Természetesen bármikor készíthetek FLAC-ot, - DVD esetén mkv-t, - belőlük, ha éppen arra támadna kedvem..!)

Egyébként még nem is beszéltünk az orosz, (vagy ukrán?) zenei CD vagy mp3-CD kiadványokról. Jó sokat nyomtak belőlük, olcsón jutott bőven hozzánk is. Borzasztó minőségben de legalább, - feltételezhetően, - a szerzői jogi költségeket megspórolva... :)