( BehringerZoltan | 2021. 03. 04., cs – 16:18 )

Két irány van: 1) edzés; 2) túrázás. Ezekhez vannak fejlesztve a funkciók. Úgy tűnik Te egyikbe sem fogsz tartozni, így aztán értelmesen nem nagyon lehet ajánlani. 

  • A funkciók amiket mindenképpen elvárok: aktuális/átlag sebesség, megtett távolság és elhasznált kalória (talán ez lenne a legfontosabb).
  • Magasabb szintű funkcióból minden érdekel aztán majd a konkrét modell lehetőségeit figyelembe véve hajlandó leszek leadni ezekből: például szintkülönbség, útvonal követés és megjelenítés, útvonal tervezés/tájékozódás, "profil" múltbéli adatokkal és statisztikákkal. Ezen kívül bármilyen egészséggel/mozgással kapcsolatos adat vagy statisztika érdekel

Szintén két fele célszerű bontani: 1) menet közben; 2) utólag mi az ami érdekel. 

És itt már el is jutunk a megoldáshoz: mert egy pár eurós vezetékes kínai bringaóra is kijelzi amire menet közben szükséged van (aktuális sebesség; megtett km; pontos idő). A telefonodon meg elindítod a Stravat és akkor utólag bámulhatod annak statisztikait. 

pl. a pulzusmérés, nem azért van, hogy a kocabringások így fedezzék fel a kezdődő cardiovasculáris betegségüket, hanem mert régebben a pulzust tették az edzéstervek alapjává. Hasonlóképpen a pedálfordulat száma v. a kifejtett erő mérése is irreleváns addig, amíg nem edzeni akarsz.