( maszogep | 2021. 03. 04., cs – 15:10 )

5 év alatt elévült a követelés, igazából erre is hivatkozhatott volna gyomorideg helyett.

Nálam ilyen próbálkozás talán egy vagy kettő volt, de soha nem kellett még csekkeket keresgélnem, küldözgetnem. Eddig elég volt a banki kivonat másolata (pdf), vagy csak szimplán emailben jelezni az utalások pontos dátumát, hogy hol keressék a pénzület. (Jó, persze húsz évvel ezelőtt ez még más lehetett.)

A legdurvább a helyi önkormányzat teljesen inkompetens adóügyi előadója, akinek nagyon nehezére esett felfognia, hogy egy iparűzési adó befizetésénél neki elég a befizetőazonosítót és az összeget néznie, teljesen lényegtelen BÁRMILYEN szempontból, hogy a küldő számlaszám kinek a nevén van. Konkrétan: a feleségem nevén van a számla, közösen használjuk, és az előadó hölgy nem tudta hova lekönyvelni a beérkező összeget, mert nem tudta kilogikázni, hogy a  szmlatulajdonos "Mászógépné" az nyilván az adóalany "Mászógép" hites felesége. Ráadásul, ismétlem, ha azt "XY Jani" számlájáról fizetik be, az adózási szempontból továbbra is mindegy. Ők is mindenféle papírokat akartak, de végül elnézést kértek, amikor valaki elmagyarázta neki, hogy mit basz el.

Nekem pont az a véleményem, hogy ez a fenenagy digitalizáció igenis egyértelműbbé tette az efféle ügyintézéseket, mindenféle papírfecnik keresgélése nélkül is. :)