( Yuhl | 2021. 03. 04., cs – 11:52 )

szabadidős tevékenység során sem tudok elszakadni a technológiától, de van egy ilyen adatéhségem

Majd amikor elkezded használni a biciklit, leszoksz utána róla :)

Kérdés, hogy milyen "terepen", városi aszfalton vagy kint a természetben terepen szeretnéd használni? Váltó, fék milyen legyen, sárvédő esetleg csomagtartó kell-e? (pl csomagtartóra rögzíthető táskának.)

Én csak egy kutyaközönséges bringás vagyok, az okosítós eszközök kalóriamérése helyett meg a mérleget szoktam használni :) Városban közlekedem, az utcákat ismerem, bicikliutakon túl el tudom kerülni a nagyobb forgalmú utakat.

De az aszfalt és a földút teljesen más gumit kíván például, a dombos, vagy hegyi terepről meg ne is beszéljünk. A kerékpár választásnál számít a magasságod, a súlyod. Én végigjárnék egy csomó boltot a helyedben és elbeszélgetnék az eladókkal. Például rám már nem jó a biciklim, mert időközben felhíztam 70-ről és cuccal együtt több mint 90 kiló vagyok. Ami több, mint a bicikli 75kg-os ajánlása. Volt is múltkor tengelytörésem. Le szeretnék fogyni, de szerintem új biciklim hamarabb lesz :)

Az biztos, hogy kütyüből olyan eszközt válasz, ami nem vonja el a figyelmedet kerékpározás közben, itt az életed múlhat rajta.