( zZsOlTi | 2021. 03. 02., k – 14:25 )

Nem kötekedés, jelenleg iOS-t használok, van vele bajom bőven. De az androiddal is volt (csak ott más). De a hasonlatod akkor is sántít. Kicsit ha hunyorítunk, akkor valóban a pixelben meg lehet találni azt -a frissítések tekintetében- amit az iPhone nyújt. Nagyjából.. 

Viszont akkor ott is igaz, hogy azt eszed, amit adnak: évente egy új készülék van, jelenleg eléggé középkategóriás hardverrel, és nincs több méret, se pen, se 3 kamera, se 50x zoom, se 108 megapixel. Egyik évben zoom kamera van a normál mellett, a másikban nagylátószögű, de 3 kamera még nem jött össze. Ráadásul itthon nem forgalmazzák, se szerviz, semmi. Ez a "választék", ha naprakész androidot akarsz 2 évig (ami még mindig messze van az iOS 5 évétől). Tehát ha az iPhone-t kompromisszumosnak tartod az android platform változatossághoz képest, akkor a pixel is az. Nem tudsz pixel élményt és támogatottságot venni 50mpx kamerával és pennel, stb, de legutóbb már 2 méret opciót sem kínáltak, csak egyet. 

És abban a pillanatban, ahogy ez nem elég és a pixel hiányosságai miatt kievezel az android cukorszórásos fagyitengerére és mást választasz -pl xiaomi, samsung- valamit kapásból el is vesztesz: a pixel lényegét. Elveszted a kiszámítható frissítéseket és elveszted a stock droidot. Cserébe kapod a kiszámíthatatlan (örökké várós-ígérgetős, csak felületi, csak security, 100 modellből a lista alján vagy ütemezésben) frissítéseket, kapod a sok levakarhatatlan szemetet (dupla ökoszisztéma, google play <-> samsung store, samsung appok, xiaomi appok, stb) meg a privacyval kapcsolatos kérdőjeleket.